Muži Němčice – Čistá 0:2 (0:0) (8.10.2022)

Po minulém týdnu, kdy jsme získali „bez zápasu“ všechny 3 body po kontumaci s Velkými Opatovicemi B, jsme se po desetidenním půstu dostali do zápasu. Velkou část kádru soupeře osobně známe a v kabině padla upozornění, od koho se dá co očekávat.

První poločas se nesl v duchu exhibice. Bohužel nešlo o exhibici herní, ale hru na polovině hřiště u kabin/bufetu. Upřímně mne napadlo, zda si chtějí hráči užít podporu diváku, nebo je lákala vůně klobásy. Až komické bylo, když trenéři obou týmů naváděli své družstvo, aby se pokusili vyšlapat trávník i na druhé straně. Marně. Poločas tak skončil bez branky.

O přestávce znělo určitě v obou kabinách takřka to samé. Zadání lépe pochopil soupeř, který šikovným „deštníkem“ dokázal přetahovat hru ze strany na stranu a v okamžiku viditelné příležitosti posílal míče na největší útočnou hrozbu, kterým byl nestárnoucí Dušan Nepraš. Ten jedním gólem a jednou asistencí rozhodl zápas pro soupeře.

Z naší hry je vidět nevyzrálost a slabší fyzická příprava, která víceméně před přihláškou do soutěže nebyla. Jak jsem již psal v předchozích článcích, nemáme ambice, ani měřitelné cíle umístění v tabulce. V soutěži máme nejmladší družstvo složené z kluků, kteří prošli, nebo ještě stále procházejí soutěží dorostu. Je skvělé mít za zády rezervu v podobě těchto kluků, kteří v mužích získávají cenné zkušenosti.

Příští sobotu 15.10. hrajeme další utkání na domácím hřišti, tentokrát s týmem Radiměře, s kterou jsme na začátku sezony remizovali 0:0. Výkop zápasu je v 14:30, přijďte nás podpořit.