Staré Město – Němčice 4:0 (1:0) (28.9.2022)

S loňským nováčkem soutěže, který se spojil s MTŘ jsme se na podzim setkali podruhé. Doma jsme předvedli skvělý výkon, kdy jsme soupeře porazili 5:2. Tentokrát jsme přijeli do krásného areálu, který ve SM fotbalový klub s obcí vybudovali.

Soupeř, který má velkou část hráčů se zkušenostmi z krajské soutěže (B třída a KP) s námi hrál první poločas vyrovnanou partii. Přestože jsme v kabině před zápasem klukům připomínali dravého hlavičkáře Lukáš Pospíšila (č.8), právě on rozhodl zápas. Nejprve v 5. min z rohu. To nás nepoložilo a zápas nabízel pěkné herní akce na obou stranách. Ani druhá hlavička z TK na 2:0 v 52. min nebyla nijak frustrující a našim klukům se nedá odepřít snaha. Co nás ale překvapilo, když rozhodčí pískl v našem vápně nastřelenou ruku a nařídil PK. Nemá smysl komentovat rozhodčího on píská a my hrajeme III. okresní soutěž. Poslední zářez do naší sítě přišel těsně před koncem, když jsme hráli v 10 hráčích z důvodu křečí.

Závěr: Soupeř nám rozhodně měl co vracet a povedlo se mu to. Přestože hrajeme tuto nízkou soutěž, nejsou naši soupeři žádná ořezávátka. Je potřeba také připomenout, že naši dorostenci, kteří pravidelně za muže nastupují odehráli 3 z posledních 4 zápasů mužů dvou-zápas. Odehrají tak 90 min za dorost a pak většinou ještě okolo 45 min za muže. Nejenom nasazování dorostenců (6 hráčů), ale jsem moc rád, že funguje i nasazování žáků do dorostu, který za jejich pomocí v sobotu porazil 6:1 Tatenice. Z mého pohledu se sezona mužů vyvíjí dle předpokladů a postupně zjišťujeme, že velkou naší slabinou je fyzická příprava, kterou jsme při rozhodování přihlášky do soutěže nebyli schopni dohnat. V zimně si rozhodně dáme řádně do těla:-).

Děkuji fanouškům za podporu na venkovním zápasu a rychlé rotě (Láďa + Jindra), kteří nám dělají spojku dorostenců v přejezdu na druhý zápas. Příští utkání hrajeme doma s celkem V. Opatovic, výkop v sobotu 1. října v 15:00. Přijďte nás podpořit.