U11 Turnaj Horní Újezd (25. 9. 2022)

Poslední zářijovou neděli jsme vyrazili na turnaj do nedalekého Horního Újezda. Ještě v sobotu večer jsme usínali s vědomím, že budeme mít dostatek hráčů. Bohužel zdravotní stav dvou kluků se během noci zhoršil a nakonec jsme vyrazili se 7 hráči, to znamená pouze jeden na střídání. Ale co, už jsme odehráli vítězný turnaj i bez střídání.

První zápas jsme se utkali se Sebranicemi. Z naší strany se jednalo o hledání optimální sestavy, kdy jsme neměli dostatek obránců. Starší a zkušenější kluky to nebavilo a dávali to najevo. Nakonec se v obraně na tento turnaj usadil Štěpa s Fandou. Byl to sice luxus, mít dva leváky v obraně, ale klukům to fungovalo. Za Sebranice nastoupilo několik kuků, kteří běžně hrají už i za žáky a ačkoliv asi měli více vyloženějších šancí, tak se jednalo o vyrovnaný zápas, jak průběhem tak výsledkem, který skončil 1:1. Náš gól dával Tom.

Další zápas jsme nastoupili proti domácím hráčům z Hroního Újzeda a Morašic. V tomto zápase jsme se brzy uklidnili dvěma rychlými góly. Domácí hráči nás občas potrápili, když jejich obránci nebezpečně útočili a naši útočníci je nepokrývali, nebo když jsme kvůli chvilkové indispozici měli obranu složenou z hráčů mladší přípravky Robina a Štěpy. Ale díky vedení jsme si dovolili nechat je přivyknout vyššímu tempu. Ještě jsme přežili jeden trestný kop z hranice vápna, když Lukyn chytil balón těsně mimo a domácí fanoušci vehemtně upozornili rozhodčího. Nakonec jsme vyhráli 4:2. 3 góly dal Tom a 1x se trefil Alda. Za zmínku stojí dvě povedené a podobné akce, kdy se Vojta zasekávačkou zbavil prothráče, předložil balón Tomovi na střed hřiště a ten se z voleje nechytatelně trefil.

Poslední zápas nás čekala Kunčina. S tímto týmem jsme se seznámili minulý týden a jednalo se o nepříjmeného, důrazného a běhavého soupeře. A potvrzovali to i v tomto utkání. Ovšem kluci začli hrát rychleji než minule. Zaslouženě jsme se dostali do vedení, ale potom útočníci opět přestali bránit jejich obránce a po jedné povedené akci Kunčina srovnala.Zápas jsme vyhráli 3:2 a opět vyhráli celý turnaj, ale v žádném případě se nejdenalo o snadný zápas. Kluci z Kunčiny na nic nečekají, po rozehrávce jdou ihned do útoku nebo se snaží střílet. Dokonce zde byl pokus ihned po rozehrávce z půlky po obdrženém gólu. A právě i přepnout na bránění po ztrátě nebo na útok po získání balónu dělá našim klukům problém. Kunčina měla spoustu šancí, kdy střelu kryl Lukyn nebo mířila těsně vedle nebo do brankové konstrukce. Naše góly dával 2x Vojta a 1x Tom. Za zmínku stojí opět souhra Toma s Vojtou, kdy si v tomto zápase vyměnili role a Tom po průnikové přihrávce středem našel Vojtu a ten prvním nebo druhým dotekem dával gól.

Další turnaj odehrajeme v sobotu 1.10. od 9:30 v Pomezí. Čekají nás domácí tým, Hradec nad Svitavou a Opatov, kterému máme co vract z domácího turnaje, kde nám nastříleli 12 gólů.