U15 Němčice – Janov (29.5.2022)

K dalšímu kolu k nám přijel sousední Janov, jehož velká část kádru sedí s našimi hráči v školních lavicích. Na podzim jsme v Janově sehráli vyrovnaný zápas, no teda minimálně druhý poločas, který jsme s šikovným soupeřem odehráli 2:2, celkově jsme však podlehli 2:6, hráli jsme v 17 hráčích. Janovský tým má okolo 7 hráčů, kteří si zakopali krajskou soutěž přípravek či žáků v litomyšlské Jiskře. Na hráčích je znát herní vyspělost a přehled.

Zpátky k zápasu. Stejně jako minulý víkend jsme se sešli v 10 hráčích vč. Ondry Pávka, kterého jsme víceméně vytáhli z postele. Nedá mi nepřipomenout, že soutěž jsme přihlašovali s 28 hráči. Do zápasu jsme tak měli jednoho hráče na střídání. Je potřeba říci, že věkově se tentokrát proti sobě postavily vyrovnané týmy.

Výsledkově byl první i druhý poločas shodný 0:6 (0:3). Osobně výsledky neřeším a trochu mne mrzí, že se nedostavuje efekt v herních dovednostech, kde máme slabiny a na kterých při trénincích pracujeme. Nejenom zápasově, ale hlavně tréninkově jsme hodně rozstřílení a neustále nám kabinou prochází střevní chřipky, zlomeniny, dovolené, výlety a další aktivity. Věřím však, že nám kluci do konce sezony ukážou posun.

Rád bych připomenul, že nás čekají 3 zápasy v 9 dnech a budeme potřebovat max počet hráčů, abychom mohli odehrát kvalitní výkon. První zápas sehrajeme v Opatově a to v sobotu 4. června od 14 hod. Odjezd z kabin v Němčicích v 13:00.