Turnaj U11 Němčice 5. 6. 2022

V neděli 5. 6. 2022 nás čekal poslední soutěžní turnaj v sezóně 2021/22. Ovšem ještě bych se výsledky a několika slovy vrátil o týden dříve k turnaji v Čisté.

Zde jsme sice skončili na hezkém 2. místě, ovšem s předvedenou hrou jsme spokojeni nebyli.

První zápas jsme prohráli proti Opatovu. V prvním poločase jsme byli aktivní a soupeře tlačili, v druhém poločase jsme dostali gól a následovala naše ztráta bojovnosti, místo fotbalového řešení pokusy o bezzubé individuální akce a konečná prohra 0:3.

Další zápasy s Čistou a Jevíčkem byly dost podobné. Naše nejútočnější sestava se nedokázala prosadit, protože vše se snažili řešit individuálně nebo zbrklou ránou, která obvykle končila uprostřed branky nebo mimo a místo gólu jsme pouze rozbrečeli oba brankáře soupeře. Naopak sestava, která měla předveším udžet výsledek svým nedůrazem oba zápasy zkomplikovala. Konečné výsledky sice dopadli dobře, ale hra nebyla pohledná. S Čistou 3:3 (góly Štepa a 2x Láďa) a s Jevíčkem 6:4 (góly Láďa 3x, Tom, Tobík a Táďa po jednom gólu).

Nyní se dostáváme k dnešnímu turnaji v Němčicích. To byla jiná káva. Kluci, kteří například začali hrát fotbal nedávno, bojovali, nenechali se lacino obehrát a zkušenější kluci předváděli pohledné kombinace na několik doteků bez zbytečného kličkování. První zápas jsme zvládli proti Čisté s výsledkem 4:2. Po dvou gólech dali Tom a Láďa.

Další zápas proti Bystrému jsme se opět až nečekaně snadno prosazovali, naopak Bystré se dostalo pouze ke dvěma únikům, které dokázali proměnit. Již jsem několikrát v předchozích článcích zmiňoval, že Bystré má několik kluků v okresním výběru, kteří nám v druhém poločase dokázali zatopit, ale buď netrefili branku nebo se neprosadili přes naši zodpovědnou defenzivu. Vítězství 6:3 nám dávalo naději na 1. místo v turnaji. Naše góly dávali 4 Láďa a po jednom gólu Tom a Táďa. Nesmím zapomenout na důležitého strůjce vítězství v obou zápasech, a to Františka jako brankáře.

Poslední zápas nás čekal proti holkám z Jaroměřic/Jevíčka, které v předchozím zápase s Čistou bojovali do poslední chívli o remízu. Proti našim rozehraným klukům ovšem neměli šanci a vyhráli jsme 13:0. Góly stříleli po dvou Láďa, Štěpa a Tobeš, 3x Fanda, který se vystřídal v brance, 1x Vilda a Tom a 2x Adam, který odehrá svůj první zápas za Němčice. V brance se vystřídali Tom a Láďa.

Kluci si vyzkoušeli, že týmovou hrou je možné porazit každého, že není potřeba obehrávat tři portihráče a že třeba jen bojovností bez vytříbené techniky lze připravit šanci, i když gól dá potom někdo jiný. V trunaji jsme měli tmavší chvilky, ale kluci pochopili kudy vede cesta, tak snad jim to vydrží v dalším fotbalovém vývoji.

Poslední turnaj už je mimo soutěž. Jedná se o pohár OFS, který se uskuteční 12.6. v Morašicích a kterého se zůčastní 8 týmů z naší soutěže, se kterými jsme se průběžně utkávali.