U15 Kunčina/Mladějov – Němčice (23.4.2022)

Tentokrát jsme zajížděli na hřiště Kunčiny, která hraje v souklubí s Mladějovem, s kterým jsme na podzim remizovali 1:1 během programu oslav 100 let našeho spolku. Cíl byl jasný a to dovézt domů nějaké body od soupeře, který je v tabulce dvě místa za námi. Kluky jsme důrazně upozorňovali, aby soupeře nepodcenili a snažili se hrát kombinační hru. Skvěle upravené hřiště a nádherné zázemí klubu hrajícího mužskou 1.B třídu si říkalo o kombinační hru po zemi. Složení soupeřova týmu vypadalo pro nás opticky nadějně, když k čtyřem hráčům starších žáků (2007/2008) byla soupiska doplněna o mladší žáky a dokonce čtyři hráče starší přípravky.

Zápas začal poměrně dobře a lehkou herní převahu proměnil v 12. min v první branku Standa Rozoral. To bylo ze zápisu do tabulky našich střelců ale vše. Skvěle hrající zadní řada soupeřova týmu, poskládaná ze zkušených borců starších žáků a zejména rozdílový kapitán, hráč č. 6 Vendelín Václavek, nám nedovolili dostat se do nějakých vážnějších akcí a ohrozit jejich branku. Při dobývání obranného valu jsme naopak zbytečně přicházeli o míč a dovolili jsme tak mladičkému zbytku týmu soupeře kombinovat.

Když soupeř po 11 min srovnal skóre, ještě stále z kluků dýchal hlad a bojovnost po vítězství. Největší zlom asi nastal, když soupeř přidal do poločasu druhý gól v 32. min z kopačky agilního kapitána. V druhé části nás už soupeř přehrával a pokusy dlouhých nákopů za zkušenou obranu končily na zpracování míče, nebo praporkem domácího asistenta rozhodčího. Konečný výsledek 4:1 asi odpovídal předvedené hře a my víme, na čem je potřeba zapracovat.

Po návratu domů jsem se díval a výše uvedení hráči ročníku 2007 a 2008 pravidelně nastupují do zápasů dorostu. To vysvětluje sílu v žákovské kategorii a kvalitu Kunčinsko-Mladějovské obrany. Nebudeme věšet hlavu a připravíme se na domácí zápas, který hrajeme v májovou neděli 1. května (výkop 13:00). Ještě musím zmínit, že se nám k zápasu sešlo 12 hráčů z 20. Přeji všem marodům, aby se brzo uzdravili a v úterý na viděnou na tréninku.