U15 Němčice – Hradec n. S. (17.4.2022)

Velikonoční kolo starších žáků jsme odehráli s celkem Hradce n. S., s kterým jsme na podzim prohráli 0:5 a který do jara vstupoval na 4. místě s trojnásobkem bodů než naši kluci. Do podzimního zápasu jsme nastupovali v poměru 7 mladších a 7 starších žáků, tentokrát jsme na tom byli daleko hůře. Do jarního zápasu zasáhlo pouze 11 hráčů, z toho pouze 5 hráčů starších žáků (celkově máme 20 hráčů!). To nenapovídalo o velkých vyhlídkách, ale kluky jsme se snažili uklidnit a doufali jsme po zimní přípravě v nějaký progres.

Je asi zbytečné popisovat minutu po minutě. Byl to opět silový boj, bez velké fotbalové krásy. Soupeř byl fotbalově vyspělejší, což předvedl v 18. a 30. minutě prvního poločasu po pěkných akcích. Druhá půlka už nepřinesla žádný gól, zápas tak skončil 0:2 a Hradec si odvezl 3 body. Na nízkém skóre mají zásluhu svou bojovností všichni hráči, nejvíce však Ondra Hác mezi tyčemi, který likvidoval spoustu gólových akcí soupeře.

Přestože jsme nepředvedli divákům žádnou fotbalovou nádheru, je potřeba kluky pochválit. Za své mluví rozdíl skóre podzimu a jara 0:5 a 0:2. Kluci odehráli 70 min s dvěma hráči na střídání a naše krokodýlí barvy hájilo více mladších žáků než těch starších. Herně byly sympatické nahrávky za obranu, ale rychlostně vybavenější soupeř všechny naše aktivity zastavoval. Mám dobrý pocit ze zlepšující se hry, budeme nadále pracovat na práci s míčem, prostorem a komunikací na hřišti. Věřím, že to pro rodiče a diváky dokážeme v další zápasu, ke kterému v sobotu 23.4. zajíždíme do Kunčiny, s kterou jsme na podzim remizovali 1:1.

Další trénink v úterý 19.4. od 16 hod.