Němčice/Sloupnice – Proseč 2:2 (1:0)

Do utkání s Prosečí jsme šli s cílem konečně získat první vítězství v soutěži. Obzvláště při vzpomínce na podzimní utkání v Proseči, kdy jsme většinu zápasu vedli a o body jsme přišli v 88.min, Utkání jsme začali aktivně s větrem v zádech. Odměnou nám byl gól už v 9.min. kdy se po samostatném uniku opřel do skákajícího balonu netradičně pravačkou L.Pavliš a jeho střela se otřela o břevno za hostujícího golmana. Nadále jsme ohrožovali branku Proseče – J.Sršen dorážkou po rohovém kopu z malého vápna těsně minul. V dalším průběhu zápasu se začali osmělovat i hosté. V několikati jejich šancích řešila „požár“ naše obrana nebo golman. Několikrát hosté svoji šanci vyřešili střelou těsně vedle. Nicméně naši hráči si v dalším průběhu 1.poločasu vypracovali čtyři téměř totožné 100% šance, kdy vždy po prostrčení L.Pavliše šel sám z levé strany na bránu O.Štarman – bohužel 4x neproměnil. Místo jasného vedení byl poločas pouze „hubených“ 1:0 pro nás.
V 2.poločase se hostující hráči zlepšili a začali více ohrožovat naši branku. Obrana několikrát řešila situaci na poslední chvíli. V průběhu 2.poločasu začal také „úřadovat“ velice nepřesný rozhodčí Frank. Nepískal naprosto evidentní fauly, viditelné i slyšitelné na druhém konci hřiště. Nutno říci, že takto poškozovat oba dva týmy. Po faulu na hranici šestnáctky kupodivu pískl do píšťalky a odpískal v náš prospěch. Přímí kop chytře a zkušeně proměnil opět L.Pavliš. V 50.min. vedeme 2:0. Chvíli poté nám pan rozhodčí upřel naprosto jasnou penaltu za sražené O.Štarmana v pokutovém území. Hosté začali poté více útočit ve snaze udělat něco s výsledkem. Několik ošemetných situací naši hráči vyřešili, ale pak došlo na to, že v 72.min. náš golman naprosto jednoduchý balon, který hodlal chytit do náručí pouze srazil vedle sebe a hostující hráč mel před sebou pouze prázdnou branku 2:1.
Hostům to vlilo krev do žil a my se začali bát o výsledek. Další hrubá chyba, která nás sebrala celkem jasné vítězství se stala v 86.min., kdy po dlouhém nákopu brankáře si naši stopeři dávali přednost, nikdo neodehrál skákající balon a nikdo neodblokoval hráče, který utekl a prostřelil Čechlovského 2:2. Všichni naši hráči, trenéři i fanoušci byli konečným výsledkem nesmírně zklamáni.
Ještě bych se vyjádřil k řízení zápasu p.Frankem. Na začátek je nutno říci, že rozhodčí neměl na naše obdržené góly vliv. Zápas jsme si dokázali zkazit sami svými hrubými chybami. Ale je také nutno říci, že pan rozhodčí byl tentokráte nejslabším článkem na hřišti. I když je nedostatek sudích, tak než takovýto rozhodčí, je můj názor takový, že by bylo lepší, kdyby odpískla utkaní jakýkoli laik. Rozhodčí Frank utkání, kde fatálně chyboval na obě strany ještě navíc odřídil s velkou dávkou arogance a naopak bez jakékoli známky sebereflexe!!!