U15 Dlouhá Loučka/Křenov – NĚMČICE (9.4.2022)

Do 50 km vzdáleného Křenova jsme vyrazili v dopoledním času a bez velkých ambicí na teplý oběd, soustředili jsme se po cestě plně na zápas. Cílem bylo potvrdit výsledek z domácího hřiště, kdy jsme na podzim vyhráli 4:0. Během rozcvičení nás pokropil jemný deštík, ale to nejhorší mělo teprve přijít.

Hvizd rozhodčího k zahájení utkání slyšet byl, za to samotný rozhodčí, ani naši hráči v bílých dresech, vidět moc nebyli. Černé mraky, bílá mlha a nepříjemný vítr. Ale pojďme k fotbalu. Soupeř nastoupil v 9 hráčích bez možnosti střídání, přesto naši hráči měli obavy z dvou kluků ročníku 2007, kteří byli poměrně urostlí. Kapitán Vítek takticky nalosoval výběr strany hřiště, takže jsme měli výhodu útočit ve směru sněhu, deště a větru. Víceméně jsme se hned od začátku ujali herní iniciativy a soupeře jsme nepouštěli do větších šancí. Herní převahu jsme přetavili do gólů, když skóre otevřel Standa Rozvoral, kterého do poloviny následoval ex brankař Ondra Hác, Standa Suchánek a tečku za poločasem udělal opět kapitán Vítek Kolář.

O přestávce nám domácí do kabiny přinesli dvě plata horkých čajů, za které byli kluci vděční a podařilo se tak kluky během 15 min rozmrazit do druhé části. Ta byla, co se počasí týče, zcela opakem a sluneční brýle by byly možná na místě. Vymetená obloha a ostré slunce nabylo nejvíce našeho kapitána Vítka Koláře, který po desítkách sekund zvyšuje na 5:0. Další branku přidal Standa Suchánek a po té se naše kombinační hra přesunula trochu na nižší stupeň koncentrace, kterou po 20 min bez branky potrestal soupeř a vsítil první a poslední branku do naší sítě. Fyzické vyčerpání soupeře jsme nakonec ještě využili jednou, když pár minut před koncem utkání skóroval Ondra Pávek.

Divácky asi pohledný zápas, kde jsme měli kombinačně na vrch a dohrávali jsme souboje. Musím ale při vší úctě k soupeři říci, že se soupeři ve středu tabulky to bude zcela jiná káva. Měli jsme dostatek času na zpracování, čas na rozehrávku a další herní prvky, které dělají fotbal fotbalem. Co mi udělalo velkou radost byly 3-4 zpětné přihrávky a hlavně „chytré“ průnikové přihrávky za obranu do volného prostoru, na kterých na trénincích pracujeme. Pochvalu zaslouží každý jeden hráč. Třešničkou na dortu hry byl Kuba Radimecký, který si navlékl rukavice za zraněného Ondru a odchytal fantasticky. Poděkování zaslouží i domácí tým, který nás pohostil skvělým teplým čajem o poločase. Poslední poděkování za dopravu, kterou kromě trenérů zajistily rodiny Rozvoralových, Suchánkových a Kolářových.

Další trénink v úterý, klasicky v 16:00. Příští zápas hrajeme na domácím trávníku, a to v neděli 17.4. se souklubím Hradec n. S./Radiměř, které je na 5. místě tabulky. Přijďte nás podpořit.