U15 Němčice – H. Újezd/Morašice (3.4.2022)

Po zimní přípravě jsme s týmem mixu mladších a starších žáků nastoupili na domácím hřišti proti souklubí H. Újezd/Morašice, kteří se po podzimní části soutěže drželi na pěkném 3. místě tabulky s velmi zajímavým skóre 62:9. Náš tým strávil zimní přípravu na UMT v Č. Třebové, která má 20×40 m, tedy rozměr pro přípravku. Přesto kluky nutno pochválit za tréninkovou účast. Od 24.2. jsme si začali na trávě přidávat trénink navíc, abychom pracovali na věcech, které potřebujeme zlepšit.

První půli jsme poslali mezi tři tyče Tomáše Poláčka, který předváděl skvělé zákroky. Se soupeřem jsme dokázali držet krok 15 min a do konce poločasu jsme, i přes skvělé zákroky Tomáše, inkasovali celkem třikrát.

Po přestávce natáhl rukavice Táďa Májek, který se blýskl obdobně vydařeným zákroky a obdržel aplaus diváků. Soupeř dále pokračoval v lepší herní kombinaci a držení míče a do konce zápasu přidal další dva góly, konečný stav tedy 0:5.

Neočekávali jsme nějakou dominanci v zápasu s 3. týmem tabulky. Když pominu, že jsme měli 8 hráčů kategorie mladších žáků, naše hra postrádala hru v prostoru, komunikaci a důraz v soubojích o míč. Orientaci v prostoru přikládám návykům ze zimní přípravy, které se časem vrátí a kluci se tréninky na větším hřišti dostanou brzo zpět do prostoru, na kterém se hraje. Hodně práce je však před námi v komunikaci a v technice na míči. Na závěr je potřeba pochválit oba brankaře za předvedené výkony, hráče za účast (17) a klukům i trenérům hodně trpělivosti do dalších tréninků a zápasů jarní sezóny.

Další zápas odehrajeme v sobotu 9. dubna na hřišti v Křenově se souklubím Dlouhá Loučka/Křenov, které je o 3 příčky za námi a s kterým jsme na podzim vyhráli doma 4:0. Tentokrát to však bude nový zápas, jiné hřiště a je potřeba do zápasu vstoupit s max koncentrací. Výkop v 12:30, čas odjezdu domluvíme na tréninku vč. dopravy.