U19 Orel – Němčice/Sloupnice 4:3 (2:2) (2.4.2022)

Na 1. Jarní mistrovský zápas jsme odjížděli v sobotu 2.4. a po cestě plné objížděk nás v Orli čekalo „nejarní“ počasí, citelný chlad, vítr a během celého zápasu chumelení. Na zápas jsme odjeli ve 14 hráčích – bez několika hráčů, kteří by se nám hlavně v závěru hodili. A hlavně také bez nemocného trenéra Ivoše Eliáše. Před zápasem jsme si řekli, co a jak chceme hrát ( na podzim jsme doma inkasovali potupných 11 gólů – což jsme tentokrát určitě nechtěli dopustit). Všichn věděli, že domácí tým je na průběžné 2.pozici a my uzavíráme tabulku. Naši hráči byli motivováni tento rozdíl smazat a poprat se s místními o body.
V 1.poločase v 1.min. vyzkoušel domácího golmana L.Pavliš. Dále se iniciativy ujali domácí a docela brzy, již v 8.min. si K.Píša při obraném zákroku ve snaze odkopnout míč před dotírajícím útočníkem nešťastně srazil míč do vlastní branky 1:0. Poté se hra vyrovnala, šance se střídali na obou stranách. V 16.min po soupeřově faulu se postavila k přímému kopu z 27 metrů !staronová! posila z V.Mýta L.Pavliš a míč krásně zapadl do šibenice 1:1. Poté se po rohovém kopu prosadili domácí a dorazili míč do sítě. 24 min. 2:1. Dále po několika našich slibných akcích které měl K.Pachl nebo J.Sršeň se v 35.min. vydařila spolupráce ve středu pole a opět do šibenice se krásně trefil M.Dušek 2:2. Poté jsme „přežili“ velkou šanci domácích, kdy nás nejprve zachránila tyč a dorážku potom vyřešili obránce s brankářem. Poločas tedy 2:2.
Do druhého poločasu jsme nastupovali s vědomím, že jsme domácího favorita řádně zaskočili, hra se nám daří a s tímto výkonem nemusíme odjíždět s prázdnou. Ještě více jsme tomu začali věřit, když opět po akci ze středu pole se dostal na pravé straně k míči M.Nováček a z hranice vápna „nasypal“ balón na penaltu, kde ho do domácí sítě dorazil L.Pavliš – v 61.min vedeme 2:3. Domácí ještě více znervózněli, hra se viditelně přiostřila. Domácí komentovali emotivně každý zákrok rozhodčího. My jsme i přes snahu domácích o vyrovnání celkem bez problémů stále odolávali a sami se snažili vedení ještě zvýšit. I když nám už docházeli síly (oba náhradníci již byli vystřídáni), tak ještě do 81.min. jsme vedli. Právě v této minutě po drobné nekoncentrovanosti po rohovém kopu jsme inkasovali na 3:3 z dorážky. Aby toho nebylo málo, tak poté v 84.min. po závaru před naší brankou dává domácí hráč na 4:3. Pro nás obrovská studená sprcha (nejen z důvodu počasí). Tento gól padl v době, kdy kvůli zranní nemohl pokračovat ve hře M.Nováček. V dalším průběhu zápasu se nám bohužel již nepodařilo srovnat.
Všichni byli výsledkem a vývojem v závěru zápasu zklamáni. V hráčích se mísil po závěrečném hvizdu vztek, bolest a smutek. Krásný výsledek byl tak blízko!!!  Hráči předvedli statečný, nebojácný výkon. Všichni bojovali na maximum svých možností. Hra fungovala – vstřelili jsme tři góly na venkovním hřišti favorita a všichni jsme si zatleskali za skvěle odehraný zápas (byť s hořkým koncem pro nás). Pokud se budeme prezentovat takovými výkony, body i posun v tabulce určitě přijdou.
Podle mne nejlepší zápas v této sezoně. VÝBORNÁ PRÁCE KLUCI!!

Vašek