U15 Hradec n. S. – Němčice (6.11.2021)

První dohrávku odložených utkání jsme odehráli na hřišti v Hradci, který se pohybuje v první pětce, stále ještě nedohrané soutěže. K zápasu jsme odjížděli bez šesti hráčů z důvodu úrazu, karantén a nemoci. Další dva hráči, kteří s námi odjeli byli po očkování a bylo to na nich znát. Nastoupili jsme do hry s poměrem starších + mladších žáku 7 + 7, oproti Hradci, který měl poměr ve prospěch starších hráčů 13+7.

Od úvodu nám soupeř předváděl, že se máme hodně co učit v kombinaci a zejména důrazu. Na poměrně malé ploše a při nakopávaných balónech je důraz a rychlost zpracování míče na zem klíčová položka herních dovedností, která zápasy rozhoduje. Vzpomeňme si na zápas v Telecím. Našim hráčům se nemůže odepřít zápal a chuť, ale takovýto způsob hry stojí spousty sil, které se pak těžko hledají.

Výsledek zápasu 5:0 (3:0) v prospěch soupeře byl asi zasloužený. Nezbývá, než pogratulovat soupeři a poděkovat za výjimečně kvalitně odpískané utkání mládeže, které se rozhodčímu Hořínkovi povedlo bez chybičky a s klidem. Stejně jako s Litomyšlí se nám ani tento zápas nepodařila vstřelit jediná branka. Konec sezony dohráváme s týmy z vrchní části tabulky, ale nějaké příležitosti si kluci rozhodně vypracovali.

Do budoucna bude potřeba zapracovat na kombinaci a nehledat krásu pouze v zaujetí a síle. V Hradci jsme nepředvedli jedinou kombinační hru zpětnou přihrávkou a snažili jsme se silově hrát do plných řad soupeře. Druhý takový moment pro zlepšení jsou určitě autová vhazování a rohy.

Na svátek 17. listopadu bychom měli dohrávat poslední utkání na domácím hřišti s celkem Březové. V rámci poděkování všem mladším žákům se pokusíme ještě domluvit přáteláček s některým týmů soutěže mladších žáků, tedy pouze ročníků 2009 a 2010. Včas se ozveme.