U15 Němčice – Litomyšl (31.10.2021)

Po čtvrtečním odloženém zápasu z důvodu karantény, přivítali jsme hned v neděli sousední celek starších žáků souklubí Litomyšl/Čistá. Fotbalový klub Čistá (obec naší velikosti) spolu s Jiskrou Litomyšl se minulý rok, po dlouhé řadě sezon aktivní účasti v soutěžích krajského přeboru, rozhodli přihlásit nižší okresní soutěž, kde kromě prvních zápasů jasně dominují. Skóre 105:12 po třinácti kolech toho je jasným důkazem.

Na fotbalovém areálu U sušky je větrno takřka stále, ale tentokrát nám řádně přidali. Los nám přidělil hru první části zápasu proti větru, což se nakonec neukázalo být přímo úměrné k výsledkům jednotlivých poločasů. Asi nemá cenu dlouze komentovat průběh zápasu. Soupeř, z mého pohledu nelogicky, dal na přední posty ty nejurosltejší a technicky nejvybavenější hráče, což mi při jejich výsledcích a umístění v tabulce nedává smysl. Očekávali jsme ze strany souklubí ukázku kombinačního fotbalu po stranách našeho poměrně velkého hřiště, ale chyba lávky. Ano, naší záloze i obraně dělali soupeři velké starosti právě technikou a rychlostí, ale většina soupeřovi hry se odehrávala na ose mezi brankami. Přestože nám dobře hrající soupeřovo družstvo potvrdilo, že nejsou na prvním místě náhodou, musíme říct, že v této soutěži jsou ve fotbalové kombinaci a kráse tohoto sportu daleko kvalitnější týmy, které se postupem času budou prosazovat dle mixu ročníků, které za starší žáky hrají. My jsme tentokrát zápas odehráli s mixem devíti starších a sedmi mladších žáků.

Výsledek 0:7 (0:3) asi odpovídá předvedeným výkonům, přesto je nám kluků líto, že si nedali alespoň jednu branku. Za nasazení a vypracované příležitosti by si to určitě zasloužili.

Zbývají nám dohrát dva odložené zápasy (venku Hradec a doma Březová). Doufejme, že nám bude počasí, ale zejména zdravotní stav kluků přát poklidné dohrání podzimu.