U9 Turnaj 3+0 Němčice (21.10.2021)

Na konci podzimní části máme v začínajících dětech již 21 hráček a hráčů, kteří všichni začali s prvními fotbalovými krůčky před 6 měsíci, někteří dokonce před týdnem 😊. U těchto dětí jde zejména o zalíbení ve hře s míčem a pohybový rozvoj. Pro letošní podzim připravil Grassroots trenér Jirka Mokrejš zajímavé turnaje pro ročníky děvčat 2013 a chlapců 2014.

Třetí turnaj se tentokrát konal na našem domácím trávníku v Němčicích. Za podzim jsme se účastnili již dvou takovýchto turnajů, a to v Sebranicích a v Pomezí. Nyní se sešlo 5 klubů. Mimo domácí krokodýlí výběr k nám přijel tým Sloupnice, Čisté, Pomezí a H. Újezdu. Většina našich soupeřů přivezla i děti, které trénují již několik let a ve svých mateřských klubech nastupují do soutěží mladší přípravky U9. Tuto formu turnajů 3 vs. 3 bez brankařů jsme tentokrát okořenili postavením 4 branek. Skvělá myšlenka, která děti od tohoto věku učí sledovat, přemýšlet a rozhodovat se.

Jako většinu klubů, tak i nás trápila velká podzimní marodka a z 11 hráčů tohoto věku jsme nakonec 6 dětí dokázali do turnaje postavit. Svou zápasovou premiéru si odehrála Mirinka Pirklová a Lucinka Marková. Ty pak doplnili ostřílení hráči z turnajů předchozích – Anežka Beranová, Berenika Tkadlečková, David Fišer a Robin Radimecký. Odehráli jsme důstojná utkání se všemi soupeři a věřím, že pro všechny zúčastněné měl turnaj příjemný náboj, který trochu kazilo větrné počasí. Přestože naše děti nemají ještě tolik natrénováno, je skvělé vidět jejich pohybový a technický rozvoj, spolu se stále vyšším sebevědomím. Turnaj od turnaje se posouvají a získávají cenné zkušenosti.

Věřím, že tento druh „rozehrávacích turnajů“ pro začínající děti má budoucnost a pro mládežnický fotbal bude přínosem. Sám musím ocenit myšlenku hry na 4 branky, která pravděpodobně nahradí dosavadní formu hry kategorie BAMBINI.

Děkuji všem zúčastněným, Jirkovi Mokrejšovi za pomoc s organizací, zajištění cen, obsluze bufetu a všem dětem, které odjížděly s medailí na krku velká gratulace! Vítězně byly totiž oceněny všechny děti😊.