U9 turnaj 3+0 Pomezí (24.9.2021)

Do mladší přípravky a školičky už máme 19 dětí a po turnaji 3+0 pro „předpřípravky“ v Sebranicích jsme sebrali hozenou rukavici a rozjeli jsme se na turnaj v Pomezí. Stejně jako v Sebranicích se hrálo na malé branky, ve třech hráčích bez brankaře. Do Pomezí se sjelo 7 týmů, hrálo se po 10 minutách, tedy každý 6 zápasů, každý s každým. Na soupeřích bylo vidět, že ač věkově zapadají do ročníku děvčat 2013 a chlapců 2014, že některé děti se věnují fotbalu už několik let. Pro nás je to stále víceméně uvědomování si základů pravidel (rozehrání, aut, roh, lajna apod.) a máme se stále co učit.

Vítězové byli všichni, každý hráč, který turnaj dohrál obdržel cennou medaili. Na dětech je vidět herní posun a takovéto miniturnaje jsou skvělou příležitostí, jak přejít do soutěžní kategorie mladší přípravky, kde se hraje s 4 hráči + brankař a na 5 m branky.

Děti zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon a vstřelené 4 branky během turnaje. Tentokrát byla nominována tato šestice – Anežka, Anička, Terezka, Jiřík, Robin a David.

S grassroots trenérem Jirkou Mokrejšem jsme domluveni, že další turnaj zorganizujeme u nás. Uvidíme, jaké bude na podzim počasí, zda se turnaj odehraje ještě nyní, nebo až na jaře.