Turnaj U11 Jevíčko (25.9.2021)

Přátelé, kamarádi – tak to byl teda turnaj…

K vidění tentokrát bylo vše, co může hra, která se fotbal nazývá, nabídnout.

K vidění byl zápas kde jsme byli lepší a nakonec se strachovali o výsledek. Pak zápas, ve kterém jsme mocně dotahovali. A nakonec zápas, ve kterém jsme jasně dominovali, ale dostali zároveň solidně nakopáno…

Ten kdo s námi vyrazil, musel sice projet světa kraj a absolvovat jízdu cestou necestou, polem nepolem, ale rozhodně nikdo nelitoval, stálo to za to…

Ale hezky popořádku.

Ačkoliv naše soupiska čítá 14 jmen, tak jsme opět vinou nemocí, zranění a jiných nefotbalových aktivit odehráli turnaj v 9 hráčích. V brance tentokrát chytal Alda, v obraně hráli Maty, Daník a Staník, záložníka takřka celý turnaj Ladík a v útoku Tomík, Štěpa, Vilda a Tobík.

K prvnímu utkání nám los přisoudil nevyzpytatelný tým z Opatova. Po počátečním oťukávání jsme se prosadili střelecky a do poločasu si nesli slibný náskok 4:1. Hra byla dobrá a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl druhý poločas ubírat jiným směrem. Leč zmýlená neplatí. Soupeř se ve druhé půli obdivuhodně zvedl a dotáhl se na rozdíl jediné branky, na stav 4:3. A začalo velké drama. Kluci si však vydřené vítězství nenechali vzít a i přes řadu závarů před naší brankou, dokázali jednobrankový náskok uhájit. V tomto zápase, kromě všech našich kluků, musím vyzdvihnout výkon brankáře Opatova. Za zákroky, které předváděl, by se se nemusel stydět ani brankář v dospělé kategorii. Především jeho umění drželo Opatov ve hře do poslední vteřiny.

Naše branky vstřelili : Tomík 2, Tobík a Štěpa

Další družstvo, které nám zkřížilo cestu k turnajovému prvenství, bylo družstvo domácích.

Možná trochu ukolébání výkonem a výsledkem z předchozího zápasu, jsme do utkání nevstoupili vůbec dobře. Nejen ,že jsme velmi rychle prohrávali o 3 branky, ale zhruba 10 minut hry nám trvalo, než jsme vůbec vystřelili na soupeřovu branku. Nebylo tedy divu, že poločasový výsledek zněl nelichotivě…3:6 z našeho pohledu. Teď po zápase by se možná dalo říct, že poločasová prohra, byla takovou „Csaplárovou pastí v provedení Němčic“ 🙂

Hráči Jevíčka do druhé půle opravdu nastoupili uspokojeni dosavadním průběhem a pravděpodobně s pocitem, že už se nemůže nic stát. Ale stalo se. Naši kluci přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a sedmi brankami v řadě otočili výsledek. Soupeř na závěr již jen korigoval na konečných 10:7. Tohle byl zápas, který prověřil týmového ducha a morálku tohoto týmu. A jak vidno, obojí je ve skvělé formě.

Naše branky vstřelii :Laďas 5, Tomík 2, Tobík 2 a Vilda

Poslední měření sil nás čekalo s děvčaty ze souklubí Jaroměřice/Jevíčko. Kluky jsme opět nabádali k tomu, ať si vyzkouší kombinace, na které v jiných zápasech není tolik prostoru.

A jen tak mimochodem, dovolím si malou odbočku k tomu prostoru. Rozměry hřiště, na kterých se tentokrát turnaj odehrál spíše odpovídaly rozměrům mladší přípravky. A díky tomu nemohli naši borci předvést své technické finesy, ale všechny 3 zápasy byly spíše bojem.

Ale zpět k utkání s děvčaty. Kluci se snažili o nahrávky až takříkajíc do prázdné a mnohdy za to byli i děvčaty „odměněni“ nakopnutím, přišlápnutím a jednou dokonce i přišlápnutím s dovětkem . „ ..a to máš za to..“ 🙂 Ovšem my fotbalisté víme, že fotbal nejsou kuličky a že to taky občas bolí.

Odnesli jsme si tedy pár modřin a hlavně vítězství 8:0.

Naše branky vstřelili: Tomík 4, Laďas 2, Štěpa a Tobík

3 zápasy, 3 vítězství. O prvenství v turnaji nemohlo být pochyb. První 1.místo této U11 v této sezóně a velký dík všem klukům za nádherný odbojovaný turnaj.

Na řadu také přišla před turnajem vypsaná odměna ve formě párků v rohlíku a na úplný závěr kluci nahráli videovzkaz s přáním brzkého uzdravení pro Lukyho, který se na pátečním tréninku nešťastně zranil a podzimní sezóna pro něho skončila. K přání brzké rekonvalescence se samozřejmě připojujeme i my trenéři.

Příští týden 3.10. od 1Oh pořádáme turnaj my. Přijďte nás opět podpořit. Určitě se bude na co dívat.

Tentokrát přijede tým z Čisté a naši staří známí z Opatova a ze souklubí Jaroměřice/Jevíčko.