Turnaj U11 Bystré 12.9.2021

K druhému turnaji jsme zavítali do malebného, filmaři oblíbeného městečka v podhůří Vysočiny, do Bystrého. Oproti minulému týdnu jsme se vinou nemocí a zranění sešli ve značně okleštěné sestavě.

Sestava se tedy sestávala z Ládi, Toma, Matyho, Vojty, Lukáše, Aldy, Toba, Štěpíka a Vildy.

K prvnímu zápasu nám pořadatelé, stejně jako minulý týden, nalosovali tým Sebranic. Tedy rozjezd jak se patří. Kluci poučení z předchozího týdne nezaspali začátek, ale naopak v prvních minutách nepouštěli soupeře takřka na naší polovinu. Odměnou jim byl dvakrát dvoubrankový náskok. Nejprve 2:0 a pak 3:1. Do poločasu však Sebranice vyrovnaly na 3:3. I v druhé půli se hrál hezký vyrovnaný fotbal, kdy se střídaly šance na obou stranách a bylo tedy otázkou jedné chybičky, kdo překlopí vývoj utkání ve svůj prospěch. Bohužel to byl soupeř. 3 minuty před koncem svedl Tomík tvrdý souboj, který možná i trochu zaváněl faulem a po kterém Tomík odkulhal na střídačku. Soupeř se tím dostal do početní výhody, prokombinoval středem hřiště a střelou k tyči nedal Aldovi v brance šanci. V poslední minutě navíc Alda po další svižné střele neudržel míč ve svých rukavicích a pohotový protivník doklepl pohodlně do prázdné branky a navýšil skóre na konečných 3:5 z našeho pohledu. Ačkoliv se reparát za minulý týden nepovedl, musíme kluky za tento výkon pochválit. Všichni odehráli své maximum. A že to tentokrát na vítězství nestačilo? Tak to prostě ve sportu chodí. Soupeř byl o malý chloupek lepší a po zásluze vyhrál.

Naše branky vstřelili : Ladík 2, Tobík

Druhým soupeřem nám byl celek domácích hráčů. I v tomto zápase se hrál hezký, rychlý a důrazný fotbal. A i zde šli kluci brzy do vedení. Dokonce si i celkem pohodlně udržovali tříbrankový náskok. A to ještě velkou řadu šancí zahodili. Po závěrečném hvizdu rozhodčího byl ukazatel skóre na stavu 6:4 pro nás. Výhra, tedy velké pozitivum. Ovšem čeho si nejvíc na tomto utkání cením, je týmový duch všech kluků. Jednak krásně kombinovali, na což jsme mimochodem již vcelku zvyklí 🙂 , ale navíc si svou první soutěžní branku vstřelil Vilda, náš benjamínek v sestavě. A přál bych vám vidět tu neskrývanou radost všech našich hráčů, že to Vilda konečně takříkajíc odšpuntoval…. Radost byla samozřejmě i na trenérské straně, jakožto i na straně našich fanoušků. Všichni tak nějak podvědomě očekáváme tatínka po příštím domácím turnaji u okýnka 🙂

Naše branky vstřelili:Ladík 2, Tobík 2, Tomík a již zmiňovaný Vilda

Poslední tým, který nás čekal, bylo ne mužstvo, ale ženstvo možná spíše dívčstvo…no prostě dívčí tým Jaroměřice/Jevíčko, nám zcela neznámý soupeř(budeme se mít šanci lépe poznat, protože se s dívkami potkáme na turnajích ještě třikrát). K tomuto zápasu není celkem co psát. Holky se teprve sehrávají a tak konečné skóre 9:0 nemá vůbec žádnou vypovídající hodnotu. Naopak jsme klukům za výkon v tomto utkání vyčinili. Hned od začátku se přizpůsobili (ne)hře začínajícího týmu a namísto hezké kombinační hry s využitím šířky hřiště, pomoci brankáře s rozehrávkou a dalších herních činností, na které nemají v jiných zápasech čas jsme sledovali příšernou okopávanou, kde každý chtěl dát za každou cenu gól. Až na několik světlejších okamžiků to byl nekoukatelný fotbal. Za zmínku stojí několikeré „housle“ na které, našim někdy až profesorsky hrajícím klukům, zahrála s fotbalem začínající děvčata.

Naše branky vstřelili: Štěpánek 3, Ladík 2, Tobík 2, Luky a Vojtík

Dvě výhry a jedna prohra nám přisoudily konečné druhé místo v turnaji. Stejnou známkou, tedy dvojkou, pokud bychom známkovali jako ve škole, bych oznámkoval výkon našeho týmu. Tedy až na jednu vyjímku. Běžně to nedělám, abych vyzdvihoval jednotlivce, ale tentokrát musím. Jedničku si dnes zaslouží Ladík. Vzhledem k velké absenci hráčů, jsme museli Ladíka nechat hrát celý turnaj bez střídání. Jeho minutáž na hřišti činila tedy dospěláckých 90 minut. Laďas, smekám pomyslný klobouček a díky, jdeš týmu příkladem.

Příští turnaj odehrajeme na domácím hřišti, kde přivítáme trojici hodně těžkých soupeřů….Bystré, H.Újezd/Morašice a Opatov, který jsme ještě nikdy neporazili. Přijďte tedy naši milí příznivci fandit, budeme vás potřebovat. Výkop je naplánován na neděli 19.9. od 10h.