Turnaj U11 Čistá 4.9.2021

Po dlouhé odmlce jsme se i my s druhou nejmladší kategorií dočkali a vydali se do turnajových klání. První turnajová trojice zápasů nás čekala v Čisté. Sešli jsme se až na omluveného Matyho a neomluveného Sebíka v plné síle.. Jmenovitě byli tedy přitomni : Standa, Dan, Honza, Láďa, Tom, Vojta, Lukáš, Fanda, Tobík, Alda, Vilda a Štěpa.

První soupeřem nám byl silný tým ze Sebranic. Tento celek má v každé věkové kategorii velmi šikovné hráče a to se potvrdilo i tentokrát. Navíc byla na soupeři znát větší sehranost a rozehranost. Ačkoliv se nám hned v úvodu podařilo vstřelit úvodní branku, následně jsme se dostali do čtyř až pětibrankového manka, které se nám přes veškerou snahu nepodařilo smazat. Sebraničtí tedy po zásluze vyhráli poměrem 11:6. O naše góly se postarali… Tobík o 2 a po jednom Fanda, Laďas, Alda a Tomík. I přes poměrně vysokou prohru se najde na tomto utkání velká řada pozitiv. Jedno pozitivum za všechny….do týmu a party skvěle zapadl nový člen Vilda a i když hrál svoje první soutěžní utkání, zhostil se toho jako ostřílený borec, kterému chybělo jen kousek pověstného štěstíčka, aby svůj první start ozdobil i premiérovým gólem.

Ve druhém zápase jsme poměřili síly s domácími fotbalisty. To už byl fotbal z jiného soudku. Naši kluci makali, přidali na důrazu a odměnou jim bylo dvoubrankové vedení. Pak však zahazovali jednu šanci za druhou a přišel zákonitě trest. Soupeř nejenže vyrovnal, ale dokonce chvíli před koncem otočil skóre utkání na svou stranu a vyhrál 4:3. Naše branky vstřelili: Laďas, Tobík a Tom

Do závěrečného zápasu šli kluci s odhodláním vybojovat své první vítězství v kategorii U11. Proti nám však nestála žádná ořezávátka, ale velmi šikovný tým z Jevíčka. Náši hráči se však ukázali jako správní bojovníci. Hned od úvodu se do soupeře zakousli, jakoby je trénoval sám náš maskot, kterého si nosí kluci na hrudi, tedy krokodýl Venda Chňapík. Po chvíli hry jsme vedli o tři branky. Ačkoliv se soupeři ještě podařilo vstřelit dva góly, naši kluci nedopustili žádné závěrečné drama a nakonec si pohodlně uhlídali vedení 4:2. Naše branky vstřelili Vojtík 2, Tobík a Laďas

První místo v turnaji obsadili suveréní Sebranice se třemi výhrami. My jsme se dělili o druhé místo s domácí Čistou a Jevíčkem.

Pro většinu hráčů se jednalo o první turnaj v kategorii U11 a proto nemůžeme vystoupení našich kluků hodnotit jinak než pozitivně. I když jsme první utkání trochu prospali, ve zbylých dvou to byl zase náš starý dobrý mančaft, kde kluci hráli přesně to, co je učíme. Tedy rozehru od brankáře s postupným útokem. Žádné bezhlavé nakopávání a odkopávání míčů I když se to některým divákům může nepozdávat, protože z toho samozřejmě pramení chyby a následně třeba i inkasované branky, jedině na chybách se kluci učí fotbalu do budoucna. Velmi si pak cením pochvaly od trenéra Sebranic a předsedy OFS Svitavy v jedné osobě pana Novotného, který jednak pochválil kluky za předvedenou hru a nás trenéry za to, že za každou cenu necílíme na výsledek, ale dáváme všem hráčům stejný prostor na hřišti a tedy i možnost herního růstu.

Za odbojovaný turnaj patří klukům velký dík a teď už pomalu vyhlížíme příští neděli 12.9. kdy zajíždíme na hřiště v Bystrém k další trojici utkání. Tentokrát nás budou čekat domácí z Bystrého, Jaroměřice/Jevíčko dívčí tým a pak se budeme moci pokusit o reparát se Sebranicemi.

Všechny naše příznivce srdečně zveme, hlásí krásné počasí , pojeďte tedy s námi na výlet na Vysočinu. Výkop je naplánován na 9:30.