U19 Němčice/Sloupnice – Žamberk (4.10.2020)

Deváté kolo podzimní soutěže dorostu jsme odehráli na sloupenském hřišti. Věděli jsme, že Žamberk bude chtít nějaké bodíky urvat za každou cenu a nedá nám nic zadarmo. Hned od počátku jsme tušili, že trojice rozhodčích, která k zápasu byla delegována, divácké atraktivitě moc nepřidá. Během prvních deseti minut jsme byli svědky asi tří otočených autů, které rozpozná i hráč mladší přípravky.

Dovolím si tvrdit, že jsme měli více ze hry a soupeře jsme technicky přehrávali. Potýkali jsme se ale se zakončením. Chvilku před poločasem, kdy jsme chtěli otevřít skóre a uklidnit odchod do kabin, to přišlo. Soupeř kopal roh a v 39. minutě prohráváme 0:1. Smutné, frustrující. Věřím, že díky předváděné hře kluci neklesali na mysli a věřili nadále v svou sílu. Chtěli jsme zůstat u své hry a trpělivě čekat na příležitost.

Ta přišla až druhém poločasu, kdy se v 62. minutě do kopaného rohu krásně zavěsil Ondra Mikulecký a srovnal stav zápasu. O deset minut později ze standardky na polovině hřiště míč propadl obranou a dobře zorientovaný útočník soupeře dává na 1:2. Na tabuli byla 72. minuta a času nebylo mnoho. Soupeř který měl za zápas 3 slušné akce se dostává do vedení. V kombinaci s nízkou úrovní rozhodčích, kteří kazili hru obou stranám, neodpískané 1-2 penalty, prostě nervy.

V Březové to byla 85., ve Sloupnici to byla 86. minuta, kdy jsme dokázali zachránit výsledek. Táďa si postavil míč k přímému kopu a naservíroval ho útočným řadám do vápna. Jinak skvěle chytající gólman soupře zamával rukavicemi a míč s olíznutím břevna končí v brance. Srovnáno na 2:2, velká radost a rychlé rozehrání s cílem dotáhnout zápas do vítězného konce. To už se ale nepodařilo a šlo se na penalty. Z našeho souklubí se trefil Ondra, Vojta, Táďa, Luky a Karel. Soupeř jednou minul zařízení a doma zůstávají 2 body.

Další zápas hrajeme v neděli 11.10. v Řetové, výkop 15:00. Uvidíme, jaká vydá FAČR nařízení pro diváky a celkovou organizaci fotbalových utkání v době nouzového stavu. Budeme vás informovat.