Turnaj U9 Jevíčko 3.10.2020

Tentokrát již v plné sestavě(i s uzdraveným Lukym), jsme v sobotu zavítali do nejzaššího bodu na fotbalové mapě mladší přípravky, jmenovitě na hřiště Jevíčka. Zde nás čekali tři soupeři. Domácí Jevíčko, mladičká Borová a soupeř nejtěžší, Opatov.

Plná sestava : Alda, Tomík, František, Vojtík, Maty, Tobík, Luky, Štěpánek ..dávala naději na solidní turnajový výsledek.

Prvním soupeřem nám byl domácí tým. Pro nás celek zcela neznámý s nímž jsme se utkali naposledy zhruba před rokem. Ovšem jeho předchozí výsledky naznačovaly, že to zápas nebude nijak lehký. A vítězství se opravdu nerodilo vůbec lehce. Jevíčko do branky postavilo slečnu, předpokládám ročník 2011, která by se již určitě neztratila v kategorii vyšší. Chytala fantasticky. Nejenže si s přehledem poradila s většinou střel našich útočníků, ale bez jakékoliv bázně likvidovala i střely našeho „snajpera“ Toma. A že to byly střely velmi štiplavé. Cestu za záda této gólmanky si našly jen 3 střely – jedna Tobíka, Štěpánka a již zmiňovaného Tomíka. Ovšem i soupeř měl několik slibných příležitostí, které však buďto včas uhasila obranná dvojička, nebo skvěle chytající Alda a v jednom případě nám pomohla tyč. Jednalo se o úvodní utkání, která my máme vždy slabší, tudíž bych hru našeho týmu hodnotil jako lepší průměr 🙂 Chyběl tomu prostě ten hezký drive a zápal, který nás zdobil v minulých turnajích. Konečný výsledek 3 :0 byl hezký, ale bylo nám jasné, že na Opatov to rozhodně stačit nebude.

Druhým soupeřem nám byl tým Borové. Tento celek je složen převážně ze začínajících děvčat a chlapců, kteří své fotbalové zkušenosti teprve sbírají. Výhra 7:0, jak se říká v suchém triku. Ale také obrovské memento, že s touhle hrou nemůžeme v posledním utkání myslet na hezký výsledek. Přizpůsobovali jsme se totiž až velmi často hře/nehře soupeře, kdy se nám míč spíše pletl, o bojovnosti a zápalu pro hru ani nemluvě. Naše branky vstřelili : Tobík 3, Vojtík 2, Alda a Tomík(toho času brankář).

Los tomu asi tak chtěl, že v posledním utkání se hrálo o vítězství v celém turnaji. My jsme měli 2 výhry, stejně jako náš soupeř Opatov. Tým velmi silný. A to jak po herní, tak i po fyzické stránce. Před zápasem jsme museli krotit poraženecké nálady některých našich hráčů a naopak nastartovat bojovného ducha. A ač samochvála není pěkná věc, musím naši trenérskou trojici pochválit, protože se nám to povedlo na výbornou. Tohle utkání splňovalo ty nejpřísnější parametry. Rychlé a přesné kombinace, střely na branku, tvrdé(bohužel na straně soupeře i často za hranou pravidel) souboje o míč. No prostě SUPER fotbal. A když jsme se ještě po Tomově střele do poločasu ujali vedení, euforie v týmu nabrala vrcholu. Povedlo se nám to, co soupeř ještě za podzim nezažil…prohrával. Trenérský křik na soupeřově střídačce se změnil na řev. O poločasové přestávce jsme kluky nabádali, že ještě rozhodně není konec a že soupeř umí jakoukoliv naši chybičku nekompromisně potrestat. Kluci se však i v druhé půli rvali jako lvi a žádný míč nedali zadarmo. Zdatně jim při tom pomáhal výborně chytající Alda. Škoda, že se nám i přes několik slibných příležitostí nepodařilo navýšit skóre. Naopak jsme dvakrát lehce zachybovali a jak již řečeno, zkušený soupeř umí tvrdě trestat. Skóre bylo rázem 1:2. Ani tak se naši kluci nevzdávali a bojovali až do posledního hvizdu o vyrovnání. A ačkoliv se to nepovedlo, nemuseli věšet hlavy. Všichni bez vyjímky zasloužili obrovskou pochvalu. I když se třeba někomu do té doby nedařilo, tak v tomto utkání ze sebe vydal maximum. A toho si my trenéři ceníme nejvíc. Nevadí, že se třeba nedaří, ale když je snaha, výsledky se dostaví. A přesně tohle zde platilo. A i když jsme odešli ze hřiště poraženi, bereme tenhle zápas jako vítězství. Vítězství fotbalu samotného. Vysoké prohry a nebo snadné výhry hráčům po fotbalové stránce vůbec nic nedají. Naopak tyto těžké a vyrovnané zápasy děti posouvají dál. A jsem si jistý, že do příštích zápasů si kluci odnášejí zase nové zkušenosti.

Konečné druhé místo v turnaji a i když byl párek v rohlíku slíben za turnajové vítězství, za poslední zápas si ho kluci zasloužili. Následovala památeční fotečka a zase dlouhá cesta domů.

Příští turnaj odehrajeme na hřišti v Bystrém v sobotu 10.10.2020. Vzhledem k tomu, že se zde utkají pouze 3 týmy, dohodli jsme se s pořadateli, že odehrajeme 2. a 3.zápas. Můžeme tudíž přijet o něco později. Úvodní výkop turnaje je v 9:30. My si tedy dáme sraz v tento čas na hřišti v Bystrém.