Turnaj U11 H. Újezd/Morašice 26.9.2020

Po zrušeném turnaji v Sebranicích minulý týden jsme se starší přípravkou zajížděli na hřiště nepsaného premianta okresní soutěže, souklubí H. Újezd/Morašice, kde jsme se dále setkali se Sebranicemi a M. Trnávkou. Na turnaj jsme přijeli bez agilního Laďase a Danečka, kteří doléčují nachlazení.

První zápas s domácím týmem, kde hraje náš odchovanec Štěpán Řejha, jsme nezačali dobře. Zejména pak základy hry, kdy obránce musí být „nalepený“, nebo „nadosah“ soupeřova útočníka, aby neměl čas k zpracování a hře proti obránci 1 na 1. Poločas 0:6 mě ani tak nevadil, jako to, že jsme víceméně většinu gólů obdrželi z výše uvedeného neduhu. Na druhou stranu mne po domluvě o přestávce potěšilo, že druhý poločas jsme sehráli 0:2. Soupeř předváděl na úroveň této věkové kategorie naprosto skvělou kombinační hru, klobouk dolu. Za nás odchytal poločas Táďa a druhý Michal. Bereme si ze zápasu ukázku, co dokáže disciplinovanost na výsledku první a druhé části hry.

Druhý soupeř Sebranice – zde šlo o daleko vyrovnanější hru, kde jsme se tahali o 1-2 góly. Konečný výsledek 5:7 ve prospěch soupeře odpovídá předvedené hře. Ač kluci spoustu věcí z předchozího zápasu pochopili, chvílemi hra obránců připomínala sledování hry s odstupen 5-10 m od soupeře. Jak já tvrdím, dítě není malý dospělý a jejich myšlenková spojení fungují zcela jinak než u dospělých. Každé dítě se vyvíjí v jiném věku. Je potřeba tedy být trpělivý a důležitá pravidla opakovat a zapracovat do automatických cyklů na trénincích.

Poslední zápas jsme odehráli s M. Trnávkou. Zprvu jsem požádal některé kluky, aby ubrali v důrazu proti vzrůstem slabšímu soupeři. Tito borci nám ukázali, že vzrůst není vše a velmi sympatickým výkonem nás přehráli 1:2.

Velmi vydařený turnaj s přicházejícím sychravým počasím. Čtvrté místo, skóre 6:17, vyrovnané poslední dva zápasy. Trochu mne mrzí, že se prosadil pouze Standa Rozvoral 4x a Táďa 1x, jeden gól si dal soupeř vlastní. Během turnaje měli kluci v předních liniích velké množství gólových příležitostí, ale nejde to. Budeme dále pracovat na herních a technických dovednostech. Velkým překvapením pro mne byl Míša v brance a poctivý výkon Honzy Sedláčka v záložních řadách. Velká gratulace Sebastiánovi k prvnímu turnaji, hodně fotbalového zdravíčka a zábavu s míčem.

Sestava: Michal Rozvoral – Standa Rozvoral, Jéňa Pavliš, Táďa Májek – Honza Sedláček, Niky Pirkl – Standa Tkadleček, Sebastián Vojtek, Kuba Voleský, Jonáš Vojtek.

V úterý klasický trénink, páteční trénink ale vyměníme za čtvrteční dohrání odloženého turnaje z minulého týdne v Sebranicích, rodiče byli informováni. O víkendu zajíždíme opět do Sebranic, kde se potkáme s jinými soupeři.