Turnaj U11 Sebranice 1.10.2020

Jako náhrada za neodehraný turnaj jsme vyjeli trochu netradičně ve čtvrtek do Sebranic k sehrání čtvrtého turnaje podzimní části sezony. Před zápasem jsme si shrnuli, co nám dělá největší problémy a čím se sami oslabujeme během hry. Vzhledem k nestandardnímu termínu turnaje jsme se sešli pouze v 8 hráčích. O rukavice si řekl Míša, obrana a záloha odehrála 60 min bez střídání, to jsme dopřáli pouze útočníkům. Je potřeba připomenout, že polovička týmu měla za sebou školní plavecké štafety. Trochu jsem se obával o fyzické vyčerpání, ale dělo se něco zcela jiného …

První ze soupeřů, domácí hráči Sebranice, se do nás zakousli hned od prvních minut a během chvilky se jim podařilo vsítit dva góly. To bylo však v tomto příběhu vše, co jsme soupeři dovolili. Od té chvíle se strhnul krokodýlí brankostroj. Spolehlivá obrana, agilní záloha nezvykle dotěrní útočníci, kterými jsme napadali soupeře už při rozehrávce. K tomu spolupráce a komunikace, kterou jsem u našich kluků snad nikdy neviděl. Vítězství 7:2 a překvapení CHUTI s jakou tento zápas kluci odehráli.

K druhému zápasu jsme nastoupili proti neznámému souklubí Radiměř/Hradec, kteří přijeli poměrně v hojném počtu. Kluci nadále předváděli herní chuť a zaujetí z předchozího utkání. Ač jsme měli handicap pouze 5 min přestávky mezi zápasy a soupeř byl „čerstvý“, drželi jsme si vedení. Pár sekund před poločasem naše krokodýlí kolínka podlomilo rozhodnutí rozhodčího a uznání soupeřova gólu o břevno, přičemž by to z poloviny hřiště nebyl schopen člověk rozhodnout ani s dalekohledem. S kluky jsme rozhodnutí přijali a nezanechalo to na nás žádné stopy rozhození a nervozity. Přestože v druhé části síly ubývaly, hráli jsme stále překrásný fotbal a soupeř držel kontakt zejména díky střelám šikovného levonohého soupeře, do kterých by měl strach se postavit i dorostenec😊. Do konce zbývaly jednotky minut a soupeř srovnal na 6:6. Věděli jsme, že jsme lepší a rozhodně jsme nenastavili „prešovský beton“ a nechtěli jsme se spokojit s remízou. Na svá bedra vzal rozhodnutí Nikouš Pirkl a těsně před koncem zápas rozhodl. A začaly velké oslavy 1. místa turnaje.

Ne méně atraktivní zápas byl Sebranic a Radiměř/Hradec. Papírově silnější souklubí hrálo za šera (kde by se hodily už i čelovky) velmi vyrovnaný zápas. Domácí skvělou technickou hrou ke konci dokázali otočit a obsadili tak zaslouženě 2. místo.

Na naše kluky jsem opravdu hrdý a moc jim děkuji za skvělou reprezentaci našeho FO. Každý jedinec hrál opravdu fantasticky, s velkou chutí a zápalem. To potvrzují i slova předsedy OFS, který mi po turnaji blahopřál a kluky chválil za skvělý výkon. Přeji klukům, aby jim nadšení a zápal vydržel do dalších turnajů.

Góly: Laďas 7x, Standa R. 4x, Jéňa, Táďa a Niky.

Sestava: Michal Rozvoral – Jéňa Pavliš, Standa Rozvoral – Laďas Beran – Standa Tkadleček, Šimon Edl, Táďa Májek a Niky Pirkl.

Další turnaj hrajeme tuto sobotu 3.10., opět v Sebranicích, odjezd z hřiště 8:30, soupeři Sebranice, Bystré, Březová.