Turnaj U9 Němčice 27.9.2020

V pořadí 4.turnaj a 2.na našem trávníku. Tentokrát k nám zavítali hráči z Březové, Sebranic a Litomyšle. Dle dřívějších výsledků soupeřů jsme byli připraveni na to, že minimálně 2 utkání budou velmi vyrovnaná, navíc jedno z nich s přívlastkem derbíčko 🙂 Že se však naši borci se soupeři nebudou nijak „mazlit“ a neponechají výsledky náhodě se ukázalo vzápětí.

Sestava : Alda, František, Maty, Tobík, Vojtík, Tomík a Štěpánek

Prvním týmem, který nám zkřížil cestu byly Sebranice. Celek, oproti loňské sezóně, značně omlazený a složený nejen z kluků, ale i z velmi šikovných slečen. Svého nejlepšího hráče ročníku 2012 však tentokrát vyslali do bojů za starší přípravku a na jejich hře to bylo znát. Naše útoky se valily na soupeřovu branku jako laviny, krásné kombinace(někdy i k překvapení nás trenérů) střídali ještě krásnější a jen díky skvělým zákrokům hostujícího brankáře se skóre zastavilo na čísle 7 našich vstřelených branek a 2 inkasovaných. Konečné skóre tedy 7:2. O naše branky se postarali Tomík 3, Vojtík 2, Tobík a Alda.

Druhý soupeř měl být o poznání tvrdším oříškem. Litomyšl „B“. Tyto zápasy se vždy ponesou v duchu malého derby. A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Soupeř opět dorazil posilněn o několik hráčů A týmu, ale to nemohlo naše rozjeté kluky zastavit. O motivaci před zápasem se postarali opět sami ve škole v týdnu, takže nemuselo následovat ani žádné velké instruování k bojovnosti a zodpovědnému výkonu. Kluci k utkání přistoupili opravdu velice zodpovědně a čeho si my trenéři ceníme nejvíce, hráli opravdu jako tým. Nádherně kombinovali, bojovali o každý míč a nesnažili se za každou cenu vstřelit sami branku, ale pokud to šlo, snažili se najít ještě lépe postaveného spoluhráče. Jak se čas nachyloval ke konci, naši borci začali hrát hru „vše na Štěpánka“, aby i náš benjamínek poznal radost ze vstřeleného gólu. A ono se to povedlo. Ačkoliv početné fanouškovské jádro hnalo hosty až do posledního hvizdu kupředu, na výsledek to nemělo žádný vliv. Naše jasná výhra 7:3 a to jsme si ještě vstřelili jednu vlastní branku. Naše góly vstřelili :Tomík 2, Tobík 2, Vojtík 2 a jak již řečeno benjamínek Štěpánek.

Posledním týmem, který nám stál v cestě za vítězstvím v turnaji byla Březová. Toto mužstvo je nováčkem a tudíž složeno ze začínajících fotbalistů. Bojovnost se soupeři upřít nedala, ale to na dobrý výsledek vždy nestačí. Naši kluci si s chutí zastříleli, opět velmi hezky zakombinovali a předvedli opět velice hezký týmový výkon. Zahodili také nepočítaně vyložených brankových příležitostí, ale i tak soupeři nadělili 14 branek, bez jediné inkasované. Tentokrát se trefili : Alda 5x, Tobík 5x, František, Vojtík, Štěpánek a Tomík

Tři přesvědčivé výhry nám přinesly nejen vítězství v celém turnaji, ale také podzimní neporazitelnost na domácím hřišti. Naši nejmladší fotbalisté udělali z našeho hřiště nedobytnou pevnost, kam se pomalu budou bát soupeři přijet 🙂 Jisté náznaky, že naši kluci svojí hrou budí respekt již proběhly a to když mě trenér Sebranic před utkáním žádal, ať je tentokrát šetříme… 🙂 Fotbalový um Němčických kluků tedy již rezonuje okresem a nám, trenérům mládeže, to dodává nový elán do další práce s našimi nejmladšími fotbalisty.

Děkujeme všem divákům, kteří si i v nevlídném počasí našli cestu na hřiště, děkujeme oběma rozhodčím, Jirkovi a Táďovi, kteří nám ochotně vypomohli a odřidili nám celý turnaj, děkujeme obsluze kiosku Martině a Víťovi a v neposlední řadě děkujeme děvčatům z KD, Lucce a Zdeně, bez jejichž sladkých odměn, by turnaj nebyl turnajem 🙂 Vám výše zmíněným i všem, kteří nám s prací u mládeže jakkoliv vypomáháte, ještě jednou velké DÍKY.

Příští turnaj by se měl odehrát v sobotu 3.10.2020 od 10h na hřišti v Jevíčku. Budeme teď s napětím sledovat další protiepidomiologická opatření, která by nám mohla všechny další plány zhatit. Mělo by se rozhodnout ve středu případně až v pátek. Nezbývá než doufat a věřit, že zvítězí zdravý rozum a nedojde k omezení možnosti sportování našich malých nadějí. Každopádně budeme rodiče informovat pomocí sms a pro všechny ostatní budeme informace sdílet zde na našich stránkách.