Turnaj U9 H.Újezd 13.9.2020

Sestava : František, Alda, Maty, Vojtík, Tomík, Štěpánek, Tobík

Namlsáni prvním místem na prvním turnaji jsme tentokrát zavítali na hřiště Horního Újezdu. Že to ovšem nebude žádná procházka růžovým sadem jsem avizoval již minulý týden a že má predikce byla správná jsme se přesvědčili záhy.

Vzhledem k účasti pouze 3 týmů(Čistá z důvodu karantény omluvena), jsme se s pořadateli dohodli na pozdějším příjezdu a využili tak možnosti nechat naše kluky pospat o chvíli déle. Bohužel naši borci asi zůstali ve svých postýlkách v myšlenkách i na hřišti a podle toho vypadal i první poločas úvodního utkání s týmem z Opatova. Hra z naší strany takřka žádná, o souhře z minulého týdne ani nemluvě. Nedůraz a neplnění ani základních fotbalových náležitostí bylo to, co jsme za úvodních 15 minut předvedli. Poločas tedy zaslouženě 1: 6. Naši branku vstřelil Tobík. O poločasové přestávce jsme se pokusili kluky „vzbudit“ a nabudit. Myslím, že se nám to i částečně povedlo. Již byly k vidění pokusy o kombinaci, rychlé rozehrávky, střelba a několik slibných příležitostí, včetně nastřeleného břevna soupeřovy svatyně po ukázkově sehraném rohu na ose Tobík – Vojtík. Opatovští však hrají, dle tvrzení jejich fanoušků, v této sestavě 3.rokem a na jejich souhře a zkušenosti to bylo znát. Hráli opravdu hezký fotbal a ačkoliv naše hra doznala velké změny, stále jsme tahali za kratší konec pomyslného provazu. Navíc jsme ještě inkasovali 2 branky a konečné skóre bylo tedy 1:8.

Zlepšená hra byla příslibem přívětivějšího výsledku v souboji s domácím týmem. Ten nás tentokrát již nepodcenil (jako minulý týden) a svého nejlepšího hráče nepostavil do branky, ale naopak ho pověřil střežením našeho nejagilnějšího borce Tomíka. To Tomíkovi sice trochu komplikovalo pohyb po hřišti, ale i tak vsítil 4 góly. Další 2 přidal Tobík a 2 František. My jsme inkasovali 2 branky. Konečné skóre tedy 8:2 v náš prospěch. Stejně jako minulý týden jsme s tímto soupeřem na hřišti dominovali, nastřelili dokonce 3 tyče a ještě zahodili řadu dalších příležitostí.

Tento týden tedy bereme 2.místo

Kluci si tak po nepovedeném prvním zápase opět trochu zvedli sebevědomí před dalšími těžkými zápasy, které nás čekají již v sobotu 19.9. To totiž jedeme na turnaj do Opatova, kde se kromě domácích utkáme s týmem Jevíčka, které také nebude lehkým soupeřem. Ale my víme, že těžkými zápasy herně rosteme a tudíž se nelekáme žádného soupeře a opět se popereme o co nejlepší výsledek 🙂