U19 Litomyšl/D. Újezd – Němčice/Sloupnice

Po namlsání se Sebranicemi (6:1) jsme v 6. kole nastoupili proti vedoucímu celku tabulky, souklubí Litomyšle/D. Újezda. Soupeř, který se zatím potkával pouze s celky spodní části tabulky, prochází soutěží bez ztráty kytičky a měl před zápasem plný počet bodů. Náš cíl byl jasný, vybojovat nějaký ten bod. Do zápasu jsme nastoupili v plné sestavě a organizační tým nemusel kluky rozhodně motivovat. Většina hráčů obou celků má svůj osobní příběh, který je spojen s některým souklubím.

První poločas jsme viděli očekávaný souboj dvou vyrovnaných celků. Fotbalové parády tam moc nebylo, bojovalo se o každý míč. Pozorné obrany dobře bránily a troufnu si říci, že jsme měli mírnou převahu. To jsme také předvedli z pěkné kombinace, kterou zakončoval Michal Urban. Bohužel, asistent rozhodčího byl proti a odmával ofsajd. Diváci, kterých se z Němčic a Sloupnice sjelo opravdu hodně, natolik tlačili míč do soupeřovi branky, že jsme si nepovoleného postavení hráče nikdo nevšimli. Abychom si zachovali objektivnost, musíme respektovat výrok rozhodčího. Bojovalo se dál a chvilku před poločasem se to samé povedlo i na druhé straně, kdy Filipa propálil domácí hráč, ale vzhledem k ležícímu soupeři před naším gólmanem tak zabránil zásahu a hlavní rozhodčí gól neuznal.

Do kabin se šlo za stavu 0:0. Začátek druhé půle se nadále odehrával v duchu silového fotbalu a stejně jako soupeř, i my jsme byli nuceni z důvodu nejrůznějších zranění a křečí střídat. V ten okamžik se soupeř začal mírně ujímat inciativy. Diváci neustále sledovali světelnou tabuli a doufali, že dojde na pokutové kopy. Bohužel, šest minut před koncem újezdský obránce Hána rozhodl zápas. Ač kluci makali do posledních sekund, utkání se jim srovnat už nepovedlo.

Smutný konec, ale je potřeba na zápasu hledat i pozitiva. Kluci si sáhli na dno svých fyzických sil a byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Za kvalitu našich řad je potřeba zdůraznit, že jsme „vymazali“ nejlepší střelce Šmída a Jirečka, kteří jsou na 2., resp. 3. místě statistik střelců této soutěže. Velmi pozitivní byl i kvalitní výkon rozhodčích, v jejichž čele byl Aleš Mach, který je pouze o jeden rok starší než někteří hráči tohoto utkání.

Hlavy nahoru a pojďme se připravit na další utkání, které odehrajeme v neděli 20.9. od 13:00 na němčickém trávníku, kde přivítáme celek Horního Jelení.