Spouštění tréninků a nové sezony

Tento týden, po předchozí sérii omezených tréninků, se rozjely naplno tréninky většiny oddílů a účast byla naprosto senzační. Ve středu dorazilo na dorostenecký trénink 16 borců, což svědčí o chuti do fotbalu i této nejstarší kategorie. V pátek přišlo druhé překvapení, kdy z celkového počtu 20 hráčů přišlo okusit skvěle střižený pažit 15 fotbalistů. Jedinou kaňkou snad byla účast na informativní schůzce rodičů, ke které se dostavili pouze zástupci čtyř dětí. Komunikace s rodiči je v nejmladších kategoriích důležitá zejména pro vás, pro rodiče. Další skvělá zpráva je, že do 24 hod od vypuštění informace o „náborovém dárku“, se nám ozval první hráč se zájmem přijít na první trénink. Jedním slovem „skvělé“, jen houšť a větší kapky …

Přechod z karantény do plného tréninku určitě neproběhne ze dne na den. Pro neúčast rodičů na schůzce tedy přinášíme základní informace. Víceméně se vracíme k zažitému modelu z podzimu. Mladší (U9) a starší přípravka (U11), stejně jako mladší (U13) a starší žáci (U15) budou mít tréninkové dny úterý a pátek od 16:00 – 17:30. Pro jednoduchost, kontaktní osoby za vedení do konce června – U9+U11 – Lukáš Pavliš, U13+U15 Lukáš Pávek. Dorost má svůj specifický komunikační kanál, resp. fórum na Messengeru. Tréninkový plán ještě není zcela upřesněn, ale pravděpodobně půjde o středu a pátek od 17:00 – 18:30. Co je důležité připomenout je, aby rodiče přípravek a žáků omlouvali své ratolesti z tréninků, u dorostenců je to samozřejmost každého jedince. Pro trenéry je to velmi důležité pro přípravu tréninkové jednotky a změna počtu hráčů je na úkor kvality a efektivity tréninku. Pomozte nám prosím zjednodušit trenérskou činnost a práci, děláme to pro vaše děti.

Co se týče nové sezony 2020/2021, je to aktuální téma a v tuto chvíli máme díky pravidelné komunikaci s OFS tyto informace. Termín přihlášek na OFS Svitavy je 20. června, tento milník se týká kategorií U9, U11, U13 a U15. Máme informace, že svitavské OFS zvažuje otevření samostatných žákovských kategorií odděleně. Uvidíme, jaký bude průzkum regionem a jaké soutěže nám budou nabídnuty koncem května. V tuto chvíli plánujeme přihlášení všech kategorií a podpora rodičů a hráčů v podobě vyhledání nových zájemců o fotbal nám může velmi pomoci ve finálním rozhodnutí. Kategorie dorostu zůstává beze změn a příští sezonu bude přihlašovat, ve spolupráci se Sloupnicí, v krajské soutěži Pce kraje, kde jsme skončili na krásném 5. místě.       

U obou přípravek, hrajících pod OFS Svitavy, plánujeme do konce června 3-4 přátelská utkání. Žáci U13 mají nabídku od OFS Chrudim dohrát několik kol zrušené soutěže, nebo si zajistit přátelská utkání individuálně. U oddílu dorostu (U19) jsme dostali z kraje nabídku odehrát cca 5 přátelských utkání s podporou KFS, která by zajistila rozhodčí a nějakým způsobem mix přáteláků řídila dle dojezdových vzdáleností soupeřů. Rozhodnutí ponecháváme plně na trenérech. Na závěr bych ještě rád vzpomenul nabídku Jirky Mokrejše (šéftrenér mládeže svitavského OFS), který nám nabídl individuální ukázkový trénink, který by našim borcům mohl přinést změnu a podpořit motivaci a různorodost přípravy.

Tento příspěvek má zajistit informovanost, koordinovat plán tréninkové činnosti a výhled do sezony další. Informovanost našeho klubu je stále živá, více podrobností se budete postupně dozvídat od trenérů, kteří do konce června budou oddíly řídit.

Páteční trénink přípravek …
Skvělá účast 16 hráčů dorostu …