Provoz sportovního areálu

Jak jste se z médií dozvěděli, celá jarní část amatérských soutěží (od 3. ligy až po okresní soutěže) fotbalu byla zrušena, což asi všichni očekávali. Na celou záležitost karantény je potřeba se ale dívat pozitivně. Podařilo se nám „vytančit“ zmírnění opatření, která řídí krizový štáb ČR a pevně doufáme, že se podaří zdravotní rizika dlouhodobě udržet pod kontrolou.

Vzhledem k uvolnění mimořádných opatření a výjimce pro venkovní sportoviště, začíná narůstat návštěvnost našeho sportovního areálu „u sušky“. Zájem o pohyb je logický a patří určitě k dennímu režimu duchovní i tělesné hygieny. Dovolte mi ale připomenout, že areál hřiště je majetkem obce a je spravován spolkem TJ Sokol Němčice. Aktivity v areálu jsou tedy řízeny Provozním řádem (vyvěšen na budově kabin) a neměli bychom zapomínat na pravidla Mimořádného opatření, viz. link z obecního webu.

Vzhledem k nemožnosti řízení fotbalových tréninků našich 5 oddílů, dochází tak k tréninkům individuálním, nebo ve skupinách, které splňují nařízená opatření. Tyto tréninkové jednotky je těžké časově koordinovat a doufáme, že nebude docházet k nějakému porušování nařízených pravidel. Stejně tak probíhá běžná správa a údržba areálu, která může na podmínky opatření mít vliv.

Fotbalové hřiště by tak mělo sloužit k výše uvedeným individuálním tréninkům hráčů našich oddílů a členů celého spolku TJ Sokol, kteří svou aktivitu zahájili hned od úterý 7. dubna. Pevně věřím, že bude areál nadále užíván i pro sportovní aktivity našich spoluobčanů a nebude docházet k žádným kolizím s nastavenými pravidly.

Pracujme, věřme a nezapomeňte TANCOVAT S NÁMI, ať se můžeme brzo vrátit do normálního režimu …

Lukáš Pavliš, předseda TJ Sokol Němčice z.s.

„Zákaz volného pohybu osob podle bodu 1. se nevztahuje na sportování na venkovních sportovištích, v parcích, v přírodě a na jiných veřejně přístupných místech za splnění těchto podmínek:

Nošení ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), které brání šíření kapének, a to s výjimkou venkovních sportovišť, kdy jsou sportující osoby, popř. skupina společně sportujících osob, odděleny od jiných osob fyzickou překážkou (např. stěna nebo plot) nebo vzdáleností nejméně 2 metry.

Společně sportují jen dvě osoby, s výjimkou členů domácnosti, popřípadě při sportování od jiných osob zachovávají odstup nejméně 2 metry.

Nejsou využívány související vnitřní prostory sportoviště, zejména společné šatny, umývárny, sprchy a podobná zařízení, ve kterých by nebyly plněny shora uvedené podmínky, včetně cesty za účelem tohoto sportování.“