Individuální tréninky

Od začátku dubna vás informujeme o stavu a opatřeních, která jsou spjatá s našimi aktivitami a nabízeli jsme i pomoc rodičům, jak najít alternativní tréninkový plán pro naše malé i větší fotbalisty. Nadále náš spolek pracuje na správě hřiště a přípravách větších akcí, jako dětská olympiáda, oslavy 100 let spolku, nebo srpnového fotbalového kempu.

Velký dík patří všem, kteří po večerech tančí a přivolávají tak zlepšení zdravotní situace a tím uvolňování opatření, kterými je celá společnosti vč. sportu omezována. Že to mělo a má smysl, ukazuje postupné uvolňování a pozitivní trend ve vývoji pandemie.

Postupně se na hřišti začaly objevovat skupinky sportovců i jedinci z řad veřejnosti, což má logiku z pohledu přirozeného uvolňování psychického a fyzického napětí u každého jedince, který funguje X týdnů v omezení pohybu a běžného fungování. Pro koordinaci kapacit a dodržování nařízených pravidel (uvedeny v minulém článku), trenéři některých z oddílů se rozhodli podpořit hráče (a rodiče) a již několik týdnů koordinují individuální aktivity hráčů, kteří mají o pohyb zájem. Setkali jsme se i s reakcemi rodičů, kteří mají ze současné situace stále obavy. Velká část rodičů přistupuje k venkovním aktivitám s tím, že spojí tréninkovou účast až se školní docházkou. Plně tyto obavy respektujeme, snažíme se pouze nabídnout aktivity v mezích opatření pro ty, kteří hledají nějaké vyžití.

Po pilotní akci jsme zjistili, že i za těchto zpřísněných podmínek se dá práce s mládeží realizovat. Poděkováním je zpětná vazba rodičů, kteří si cení podpory a individuálního přístupu i za menšího počtu hráčů. Postupně proběhly již tři individuální tréninkové jednotky hráčů ročníku 2012-2003, máme vypracovanou fungující metodiku, abychom byli schopni splňovat veškerá opatření.

Dalším pozitivním signálem byla informace ze včerejších (24.4.) Událostí ČT1, kde mne zaujala informace o možnosti využití pravidla skupiny v 10 lidech i pro fotbal, tedy při hře 5×5. Chci jen upozornit, že příspěvek veřejnoprávní televize nemusí být korektní výklad vládních opatření.

Závěr: Nechceme dělat masové tréninky, ale věnujeme se zejména práci s míčem a snažíme se to skloubit s motivací a zábavou i za těch pravidel, která musíme respektovat. Pokud by měl zájem někdo další, popř. se chtěl dozvědět více o metodice individuálních tréninků, ať mne kontaktuje na lukas.pavlis@email.cz.

Nadále pracujte, tančete, věřte a respektujte. Věříme, že v řádech týdnů budeme pracovat bez větších omezení a dokážeme do prázdnin připravit nějaká přátelská utkání, která alespoň částečně nahradí zrušenou jarní sezonu.