Turnaj U9 Horní Újezd 6.10.2019

Za takřka mrazivého rána jsme zavítali k dalšímu turnaji na nám již dobře známé hřiště v Horním Újezdě. Tentokrát jsme museli pro nemoc oželet účast Tobíka, našeho benjamínka a elitního střelce v jedné osobě.

Sestava tedy byla následující :

Luky, Daník, Staník, Honzík, Vojtík, Maty, Alda, Fanda

Dnes není celkem co hodnotit a o čem psát. Odehráli jsme nejhorší turnaj za celý podzim a možná, když zapátrám v paměti, tak i nejhorší turnaj za celý čas, který se u přípravky pohybuji. Nedařilo se takřka nic. Někdy se dá i přes nepřízeň štěstěny utkání ubojovat, ale nám chybělo i to nejzákladnější a to je chuť hrát. Nebo nám trenérům to alespoň tak přišlo. Většina kluků se pohybovala jako auto se zataženou ruční brzdou. Za celý turnaj se nám nepodařilo mužstvo odbrzdit a nabudit tak, aby hrálo jako tým a s nepřízní osudu se snažilo poprat. Až na několik světlých chvilek pár hráčů, kteří by snesli přísnější měřitko, to dnes s fotbalem mělo společného pramálo. Obdrželi jsme ve 3 utkáních od našich soupeřů (Čistá, Bystré, H.Újezd) celkem 27 branek ale co je horší, že my jsme nedokázali za 72 minut hry vstřelit ani jedinou.

Že je kategorie přípravek specifická a jak neustále dokola opakujeme(a někteří rodiče to stále nechtějí pochopit), že o výsledky vůbec nejde, jsme se mohli přesvědčit ihned po turnaji v kabině. Prachbídné výsledky na hřišti byly hráči okamžitě zapomenuty, ale zato jsme se my trenéři mohli přiučit, jak se hraje Minecraft a mohli jsme si vyposlechnout i další IT vychytávky našich malých svěřenců. Jestli on ten fotbal nebude nakonec lepší hrát v nějaké virtuálni realitě. Věřím však, že pohyb na čerstvém vzduchu bude ještě dlouho vítězit nad těmito věcmi a proto se v úterý a pátek sejdeme v tradičním čase (16h) k dalším tréninkům. Předposlední podzimní turnaj odehrajeme na hřišti v Telecím v sobotu 12.10.2019 od 10h. Odjezd z Němčic v 8:30, případně sraz v Telecím v 9:30.