U19 Němčice/Sloupnice – H. Újezd/Morašice

Nejstarší kategorie přispěla v neděli k tzv. „golden weekend“, kdy po vítězných turnajích přípravek a mladších žáků přispěli výhrou na hřišti v Sloupnici. Souklubí HÚ/Morašice přijelo s oslabenou sestavou, s dvěma hráči ročníku 2005 na lavičce. Zajímavostí zápasu byl, vlastně byla, mladá slečna – rozhodčí s ukrajinským původem. Velmi jemným způsobem pískala každý dotek, na druhou stranu pro nás měly být nařízené dvě penalty, které přehlédla.

Soupeře jsme od prvních minut poměrně přehrávali a mimo dvou slibných akcí po pravé straně, které skvěle zlikvidoval Filip, si nic významného nevytvořili. My jsme skóre otevřeli hned v 3. minutě, kdy se do balonu opřel Ondra Mikulecký a dělovkou nedal brankařovi šanci. Hned dvě minuty poté se po zmatcích v soupeřově vápně dostal k míči Ondra Stodola a bylo to 2:0. Nadále jsme soupeře přehrávali s výjimkou posledních 10 min, kdy jsme měli takové hluché místo bez koncentrace a soupeře jsme nechali kombinovat.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivně a trestali jsme otevřená vrátka soupeřovi obrany. S odstupem čtyř minut zvýšil Michal Urban a opět Ondra Mikulecký. V 68. minutě pak skluzem dojel Kuba Sršeň a prosadil se důrazně v souboji. Závěrečnou tečku si nechal na konec Lukáš Pavliš, který v 84 minutě potrestal faul skvěle zahraným trestným kopem, kdy trefil šibenici „břevno-zem-břevno-gól“. Výkon sudí nechci komentovat, ale byli jsme svědky spousty ne zcela přesných rozhodnutí, která nám slečna rozhodčí ani nedokázala vysvětlit. Dokonce jsme byli i svědky toho, že trenér soupeře dostal žlutou kartu za nespokojenost s verdiktem, což je součást nových pravidel fotbalu.

Soupisku a detaily naleznete v přiloženém zápisu z utkání. Tréninky středa a pátek, oba od 17:00 v Němčicích. Příští týden hrajeme opět na hřišti Sloupnice, kdy přivítáme souklubí Chrast/Zaječice, které je aktuálně na 6. místě. Hrajeme v neděli 29.9., výkop 12:30.