Turnaj U9 Bystré 22.9.2019

Za krásného, slunečného(leč velmi větrného) počasí nás fotbalový los zavál do malebného a filmaři milovaného městečka Bystré. Stejně jako před 14 dny v Újezdě, byly do turnaje nalosovány pouze 3 týmy. Avšak po dohodě s domácí TRENÉRKOU byl do turnaje ještě začleněn tým Bystré „B“…..a ano čtete správně, s TRENÉRKOU. To zdůrazňuji proto, že je to hozená rukavice všem maminkám budoucích fotbalistů(Němčice nevyjímaje) při nedostatku a nebo nezájmu trenérů tatínků. 🙂

Tentokrát jsme již neodjížděli v plné sestavě, jako tomu bylo u předchozích dvou turnajů. František nám odjel do zahraničí a Standa ulehl s nachlazením. Ovšem díky Láďově fotbalové neúnavnosti(v sobotu absolvoval turnaj se starší přípravkou) a díky tomu, že s fotbalovou výbavou snad i spí a ačkoliv jel jen jako fanoušek, přesto si kopačky nezapomněl, mohli jsme střídat 3 hráče.

Sestava: Luky, Maty, Vojtík, Daník, Honzík, Tobík, Ladík ,Alda

Prvním soupeřem nám byl rezervní a nebo lépe řečeno začínající tým fotbalistů Bystré „B“. Dost možná zprvu došlo ze strany našich hráčů k podcenění těchto kluků a holek, kteří svoji velmi sympatickou bojovností nahrazovali zatím menší fotbalovost. I proto se svojí houževnatostí dostali do vedení. Obdržená branka však zapůsobila jako budíček. Rázem jsme přebrali otěže zápasu my a zahráli si opravdu krásný fotbal. Hra se přenášela z jednoho křídla na druhé, pohledné kombinace střídali ještě pohlednější a odměnou nám byl výsledek 8:1. Střelci branek : Vojtík 4, Tobík 3, Alda

Druhý soupeř již byl ze zcela jiného, a to velmi tvrdého, těsta. Celek Bystré „A“ . I v tomto případě jsme značně zaspali začátek a dost možná bylo na vině i první vysoké vítězství. Nastoupili jsme na hřiště, jako by se měl soupeř porazit sám. Ale on byl samozřejmě proti a potrestal nás rychlým vedením o 3 branky. Do poločasu jsme stihli snížit na 3:1 a o přestávce si vyříkali, že takhle to opravdu nepůjde, ale že ještě rozhodně není nic ztraceno. V druhé půli se nám nejdříve podařilo vyrovnat na 3:3. Pak však šel vždy soupeř do vedení a my jen dotahovali. Bylo to ale divácky velmi atraktivní utkání se strhujícím závěrem, kdy naše vyrovnání na konečných 6:6 přišlo 20 vteřin před koncem. (ač já jako milovník češtiny nerad tahle slova používám,udělám pro tentokrát vyjímku a možná i radost anglofonnímu kolegovi ze starší přípravky a šéftrnérovi v jedné osobě a vyslovím to)…. toto utkání se neslo v duchu ONE MAN SHOW. Všech 6 branek vstřelil Ladík.

Poslední tým na turnaji, se kterým jsme měli poměřit síly bylo Jevíčko. Tým se kterým jsme před týdnem sehráli velmi vyrovnané utkání se smolným koncem pro nás. Tentokrát jsme si však hru a nakonec i výsledek celkem v poklidu pohlídali Opět jsme předvedli několik pohledných akcí, které někdy skončili brankou někdy ne,ale i snaha se cení. Konečné skore znělo 5:3 v náš prospěch. Střelci branek: Tobík 2, Ladík 2, Daník

Dvě výhry a jedna remíza nás katapultovaly na stupních vítězů na dělené( společně s týmem Bystré „A“ ) první místo v turnaji.

Všem hráčům patří velký dík za bojovnost a odvedené výkony. Někomu se vedlo lépe, někomu hůře, jak již to tak ve sportu bývá. My však oceňujeme především snahu a té bylo k vidění přehršel.

Příští týden trénujeme klasicky úterý, pátek od 16h. V sobotu 28.9.pak zajíždíme na turnaj do Borové(POZOR HŘIŠTĚ TELECÍ). Jak již bylo dvakrát zmíněno, došlo zde ke změně času turnaje z důvodu oslav tamního spolku Sokol. Začátek je posunut na 15h . Sraz v Němčicích na hřišti ve 13:30, případně ve 14:30 v TELECÍM.