Turnaj U11 Sebranice (8.9.2019)

K prvnímu turnaji starší přípravky jsme vyrazili do Sebranic s jedenácti hráči. Pro devět z nich to byl první turnaj U11, kde se hraje v počtu 5+1, tedy o jednoho hráče v poli více. Co je skvělé, měli jsme s sebou čtyři nové kluky, kteří hráli svůj první turnaj. Kaňkou na organizaci nedělního fotbálku bylo, že nedorazil soupeř z Cerekvice, která oněch 5+1 nedala do hromady z důvodu zranění a nemocí, hráli jsme tedy pouze dva zápasy.

Ten první jsme začali s celkem nedalekého Horního Újezdu. Do branky se postavil Táďa a do hry jsme namíchali dvě vyrovnané pětice. První poločas byl poměrně vyrovnaný, ale slabinou byl nedůraz v útoku a podržení míče. Z chyb nám soupeř vsítil 3 góly a zdálo se, že je po zápasu. Druhý poločas jsme nechali 5 min hrát každou z pětek a na posledních 5 min jsme zkusili poskládat silnější formaci a výsledek se dostavil. Soupeř se skoro nedostal za půlku a my jsme během chvilky dali dva góly. Ač jsme dokázali otáčet výsledek až se silnou formací, je potřeba říci, že jsme neobdrželi ani jednu branku. Pochvala za bojovnost a komunikaci v druhém poločasu. Výsledek 2:3 (0:3).

Druhý zápas jsme sehráli s domácím celkem Sebranic. To byl však o poznání fotbalovější tým, který předváděl opravdu pěkný, kombinační fotbal. Zůstali jsme u systému pětiminutových střídání. První poločas jsme ještě se soupeřem drželi krok, kdy góly Tomáše a Ládi M. udržovali naději na slušný výsledek. V druhém poločasu nám však soupeř odskočil a zaslouženě vyhrál. Výsledek 2:7 (2:4).

Závěr: Výsledky, ani umístění na turnaji nejsou důležité. Je potřeba si všímat, kde jsou naše slabiny a zaměřit se na zdokonalování herních dovedností během tréninků. Velkým problémem byla pro nás role pátého hráče v poli, odstup obránců od soupeře a hra středem hřiště. Velkou radost nám udělali noví hráči, kteří si právem zasloužili i zápis na listinu střelců.

Sestava: Táďa – Stáňa, Kája, Láďa B., Niky, Adélka – Honza, Láďa M., Tomáš, Šimon, Kuba.

Tréninky úterý a pátek od 16:00, v neděli jedeme na turnaj do Koclířova, detaily k odjezdu na pátečním tréninku.