Němčice/Sloupnice – Žamberk/Jiskra 2:0

Druhý domácí zápas souklubí Němčice/Sloupnice se odehrál na němčickém hřišti, a to v sobotu 7.9.2019. Z aktualizované soupisky 24 hráčů se nás sešlo 14 i za přispění Tádi, který je hráčem U15. Soupeř, souklubí Žamberk/Jiskra 2008, z tabulkové matematiky napovídal, že nepůjde o lehkého soupeře. Ze dvou zápasů dvě vítězství a skóre 7:2 bylo jasným signálem, že se nebude opakovat pohodový průběh, jako před dvěma týdny se Sruby (12:1).

Ač jsme měli ze soupeře respekt, první poločas jsme měli značně na vrch a pouze nízkou produktivitou vytvořených akcí jsme nedokázali přetavit slibnou kombinaci v góly. Prvnímu dějství by slušelo 3:0 (6 gólovek), ale pomyslná tabule skóre se nepohnula ani o jedničku. V hlavách realizačního týmu i samotných hráčů se odehrávaly myšlenky na takové to „nedáš – dostaneš“. Pravdou je, že k poměrně dobré kombinaci jsme nekomunikovali, a to je ve fotbalu 12 hráč na hřišti.

V druhém poločasu se víceméně herní styl nezměnil a my jsme stále doufali, že tam něco spadne. Odpovědnost na sebe nakonec vzal agilní Vojta Rathouz, který nachytal brankaře padajícím listem, který skončil za jeho zády. Minutu otevření skóre vám sdělit nemůžeme, protože v zápisu je omylem záznam nulté minuty.

Nadále jsme hráli svou hru a soupeře přehrávali. Míč jsme soupeři půjčovali sporadicky, většinou jsme si ho během chvilky vybojovali zpět a my jsme byli tvůrci hry. Soupeř posledních 20 min začal vytahovat kopačkové růžky, když vystřídal jediného náhradního hráče, kterého z měst Žamberku, Králík a Č. Vody soupeř přivezl. V 75. minutě jsme zápas rozhodli, kdy ze standardní situace Ondra trefil zeď a nejlépe v klubku hráčů se zorientoval Lukyn, který zpečetil 90 min snažení a převahu našeho týmu.

Přestože bychom se měli zamyslet nad produktivitou, kluci zaslouží velkou pochvalu. Nízké skóre má původ v dobře fungujících řadách obranných valů obou celků. Tu naši obranu skvěle řídil Vojta Tesař, který jako „táta“ týmu skvěle komunikoval a byl příkladem klukům, jak je komunikace důležitá.

Přistupujme k dalším zápasům s pokorou a pojďme na sobě dále pracovat. Trénujeme středa a pátek od 17:30 v Němčicích, těšíme se na nové hráče, které jsme minulý týden zaregistrovali.

Tučňáci jdou na zem před diváky …