Turnaj U9 Horní Újezd 8.9.2019

Sestava:

Vojtík, Maty, Daník, Staník, Tobík, Luky, Ráďa, Fanda, Honzík

Po letní přestávce se nám opět roztočil fotbalový kolotoč turnajů. K tomu prvnímu nás los zavál do nedalekého Horního Újezdu. Vzhledem k letošnímu lichému počtu ůčastníků v okresním přeboru mladších přípravek se mělo jednat o turnaj pouze 3 týmů. Po dohodě s trenérem pořádajího mužstva, došlo k rozšíření o jeden nesoutěžní celek, tudíž jsme nakonec odehráli 3 plnohodnotná utkání.

V prvnímu zápasu podzimu se nám do cesty postavil rezervní tým Horního Újezdu. Na soupeři bylo znát, že ještě nemá mnoho zápasových zkušeností. Naši hráči si s chutí zakombinovali a dalo by se říci (nebýt tedy deště), že zápas odehráli v suchém triku. Výhra 4:0. Branky vstřelili Ráďa (naše nová akvizice), Tobík, Staník a Daník. O útočné chuti našeho týmu v tomto utkání hovoří jména střelců branek. 3 střelci ze 4 totiž hráli na postu obránců 🙂

Druhé utkání již byl tvrdší oříšek. Kluci z týmu Horní Újezd A. Tito borci v prvním utkání rozstříleli Sebranice 15:1, tudíž z nich šel trošku strach. My se však nebojíme vlka nic a už vůbec ne Újezdu. Prvních cca 5 minut jsme statečně vzdorovali, i za velkého přispění našeho brankáře Lukyho, místy až drtivému tlaku soupeře. Pak se však stavidla protrhla a začalo nám to tam padat. Po 24 minutách hry se počitadlo branek zastavilo na čísle 12. Prohra tedy 0:12 a před posledním zápasem jasný úkol….porazit Sebranice a brát druhé místo v turnaji.

Do zápasu se Sebranicemi jsme šli s odhodláním poprat se o stříbrné placky.

Začátek velmi vyrovnaný, pak nám však soupeř po nedůrazu a našich chybách odskočil na dvoubrankový rozdíl, který si celkem poklidně do přestávky hlídal. V druhé půli jsme přidali na důrazu ale na hráčích Sebranic byla znát větší zkušenost o čemž vypovídá i konečné skore 9:2 v jejich prospěch. Naše obě branky vstřelil František.

Celkově musíme hodnotit turnaj pozitivně. Všichni se snažili, předváděli svá maxima a tudíž zaslouží velkou pochvalu. Soupeři však byli lepší, tak to ve sportu chodí. My jim sportovně gratulujeme a těšíme se na další fotbalové souboje.

I my jsme však sklidili pochvalu, nejen za snahu , ale také za nové slušivé dresy 🙂

Příští týden tréninky klasicky úterý, pátek od 16h. V sobotu 14.9. pořádáme domácí turnaj, sraz v 9h