Muži Mladějov n. M. – Němčice 5:2 (3:1) (30.3.2024)

K druhému utkání jarní části jsme zajížděli do Mladějova n. M., který se nachází v našlapané špičce tabulky soutěže. Přes velké množství omluvenek a administrativní problémy se sestavou, oba týmy nastoupili za krásného letního počasí na skvěle připravený trávník.

Soupeř skóre otevřel již v 6. min, kdy pohlednou akci po levé straně z prvního doteku zakončoval na úrovni penalty volný hráč. Minutu na to jsme měli skvělou příležitost srovnat, když Roman Kopecký v malém vápně trefuje z jednoho metru domácího gólmana. Na vyrovnání jsme si museli ještě chvilku počkat. Přestože jsme hráli v 10 hráčích (ošetřování), v soupeřově vápně se dokázal skvěle zorientovat Lukáš Pavliš, který z otočky srovnává. V 24. min jsme propadli od soupeřova vápna a domácí se na 3-4 doteky přes celé hřiště dostali k zakončení a berou si vedení zpět. Zbytečnými nepřesnostmi jsme pak mladějovským dovolili skórovat ještě jednou, kdy po pohledné kombinaci trefují domácí do prázdné branky. Do poločasu jsme měli druhou skvělou příležitost, kdy se Jan Kohút ocitl sám před domácím brankařem, ale zakončit se mu nepodařilo. Škoda těchto dvou příležitostí, které byly v utkání klíčové.

Druhou půli otevřel skóre opět soupeř načechraným míčem od pravého rohu a ze zahuštěného vápna si domácí donesli míč na prsou až za brankovou čáru. Přesto jsme nesložili zbraně a v 54. min jsme z kopačky Jiřího Berana dokázali snížit na 4:2 pohlednou střelou pod víko. Do konce utkání se ještě jednou prosadili domácí a uzavřeli tak výsledek na 5:2 ve svůj prospěch.

Dobře popsali zápas místní činovníci slovy „jste hodně mladý tým, který se musí vyhrát, my ale netušíme, kdo bude u nás hrát za 3-5 let“. Z předvedené hry měla většina našich hráčů dobrý pocit s viditelným herním posunem. Škoda jen, že jsme měli v ochozech slušné návštěvy pouze dva diváky. Další příležitost budeme mít na domácím hřišti v neděli 7. dubna, kde přivítáme dalšího člena TOP5 v tabulce, Dlouhou Loučku.