U11 Turnaj Opatov (20. 5. 2023)

Teplou májovou sobotu jsme vyrazili do Opatova, kde oproti rozlosování chyběl tým Bystrého, ale naštěstí Horní Újezd/Morašice dali dohromady opět dva týmy, takže se hrál plnohodnotný turnaj proti třem soupeřům. V pátek si obnovili zranění Tobík a plánovaně nám chyběli kluci Krejčí. U Tobíka byl start nejasný, ale nakonec nastoupil. Absence kluků Krejčí je výrazné oslabní, ale ostatní kluci si alespoň vyzkoušeli hrát bez Toma, kdy na něho až moc spoléhají a myslí si, že se zápasy vyhrávají sami.

První zápas jsme byli vhozeni do vody proti domácímu Opatovu. Je to na všech postech kompaktní tým, který jsme letos ještě neporazili. Kvůli nedostatku obránců šel do branky Alda a Lukyn hrál v obraně. I v tomto zápase Opatov od začátku dominoval. V poločase vedli 7:0, několik akcí jsme také předvedli ovšem bez gólového efektu. Konečné skóre bylo 0:10.

Další zápas jsme nastoupili proti Morašicím, což byl tým začínajících hráčů. Do branky se vrátil Lukáš a v obraně vypomohl Vilda. Ač jsme jasně vedli a kluci předváděli pohledný kombinační fotbal, tak i Morašice měli několik nedotažených šancí. V poločase jsme vedli 4:0 a konečné skóre bylo 8:1 v náš prospěch. O 6 našich gólů se postaral Fanda a po gólu vstřelil Vilda a Tobík. Jak už jsem zmínil, tak kluci pochopili, že v takovém zápase je možné vyzkoušet si hrát fotbal týmově a byla to hezká podívaná.

Poslední zápas jsme nastoupili proti Horními Újezdu. V zápase byl soupeř o něco lepší, což platilo i o skóre. Prohráli jsme 3:5, všechny naše góly dal Fanda.

I přes absenci kluků Krejčí jsme neodehráli špatný turnaj. Poslední dva turnaje se výborně rozehrál Vilda, který využívá svoji rychlost a nabíhá za obranu do zakončení a zároveň plní svoje obranné povinosti. I přes zranění odehrál velkou porci minut Tobeš. Fanda, jako záskok za Toma na středu hříště dal uctyhodných 9 gólů. Zodpovědně bránil Matouš a přidal i několik kliček a je vidět zlepšení rozehry a sebevědomí na hřišti. V útoku se statečně pral a nabíhal Alda. Mladší a začínající kluci se také zlepšují, ale nevydrží pozornost a tempo celou dobu na hřišti, což proti týmu Opatova je znát. Celý turnaj odehráli Lukyn, Tobík, Matouš, Vilda, Fanda, Alda, Šíma, Robin a Kristián.

Následující týden jedeme v sobotu 27. 5. do Čisté.