Muži Němčice – Radiměř 3:2 (1:1) (15.10.2022)

Na domácím hřišti jsme přivítali tým Radiměře. Přestože jeho skóre (4:29) a poslední místo v tabulce hrálo do našich karet, opak byl pravdou. Tentokrát jsme pošetřili dorostence a nastoupili s pokorou k soupeři, na jehož trávníku jsme v prvním kole remízovali 0:0.

Skóre otevřel v 27. min Lukáš Pavliš, který napálil balon „z jedničky“ po pokusu Matěje Matouška projít přes dva hráče. Těsně před koncem poločasu se Radiměři podařilo vyrovnat střelou, která byla vyslána z poza hráče. Psychická výhoda byla na straně soupeře.

V druhé části se v 50. min podruhé podařilo Lukášovi Pavlišovi skórovat a opět netradiční pravačkou, kdy z pravé strany lehkým lobem zvýšil na 2:1. Soupeř nenechal nic náhodě a obratem po chybě v naši obraně srovnává na 2:2. Nervozita rostla a na hřišti se začalo přiostřovat. Nakonec v 76. min ukázal svůj tah na branku náš novopečený tatínek, Matej Matoušek, který po své individuální akci dává na konečných 3:2. Poslední minuty byly hodně vypjaté, ale ke změně skóre už nedošlo.

Hodnocení zápasu bych okomentoval „špatný začátek, dobrý konec“. Před zahájením zápasu jsme měli velké problémy s organizací zápasu, kterou musíme příště lépe připravit. Radost z výhry, ze 3 bodů a z celkového počtu 14 bodů v tabulce.