U11 Turnaj Němčice (9. 10. 2022)

Předposlední turnaj podzimu roku 2022 jsme hráli na domácím hřišti v Němčicích. Přijeli k nám týmy z Čisté, Sebranic a s menším zpožděním Bystrého. Na turnaj se nám sešlo 12 dětí z toho 3 mladší děti, kteří si vzykoušeli první turnaj starších přípravek.

První zápas jsme hráli proti Čisté. Sice jsme rychle vedli, ale Čistá dokázala srovnat skóre až na 4:4. Bohužel jsme stáhli mladší hráče a postavili nejsilnější sestavu. Výsledek se dostavil, když poslední vítězený gól jsme vstřelili z penalty po jasné ruce ve vápně po zahraném rohu. Náš jeden gól vstřelik Tobík a 4 góly Tom včetně proměněné penalty.

Druhý zápas jsme hráli proti Sebranicím, které mají výborný vyrovnaný tým. Jejich kvalita se projevila a porazili nás 1:6. Náš jediný gól vstřelil Tom. Škoda je, že v těchto těžkých zápasech to soupeřům usnadňujeme ztrátou koncentrace a nasazením. Při naší rozehrávce jsme bez pohybu a najednou se nikomu nechce na hřiště. Kdyby nedocházelo k tomuto nešvaru, tak sice bychom třeba prohráli, ale ne tak velkým rozdílem.

Poslední zápas jsme nastoupili proti Březové, která sice má silný tým a dokáže potrápit soupeře jako Opatov nebo Sebranice. Nám se na ně ovšem daří a potvrdili jsme to i v tomto zápase. Vyhráli jsme 6:3. Góly vstřelili Alda, Tobík, 2 Vilda a Tom včetně krásného přímého kopu přes zeď. Toto vítězství nám přisoudilo druhé místo v turnaji za vítězi ze Sebranic.

Máme radost, že si turnaj vyzkoušli hráči mladší přípravky Berďa Tkadlečková, Anežka Beranová, Jirka Klíč a už po několikáté Robin Radimecký. Štěpa je také věkem do mladší přípravky, ale už s námi je delší dobu a nyní se zabydlel v obraně, kde uplatňuje svoji rychlost a důraz. Naopak mě mrzí, že si turnaj nevyzkoušela Anička Zavřelová, která by se ve starší přípravce určitě neztratila. Ale bohužel pro němčický fotbal jí to netáhne na zelený pažit.

Celý turnaj odehráli Lukyn, Máťa, Fanda, Tobík, Štěpa, Tom, Alda a již zmínění Berďa, Anežka, Jirka a Robin. Poslední turnaj letošního roku nás čeká v Sebranicích v neděli 16.10. od 9:30.