U15 Němčice – Březová n. S. (17.11.2021)

Žákovská soutěž měla být dohrána 31.10., ale z důvodu odložených kol díky karanténám, museli jsme ještě v listopadu dohrávat dvě kola. Poslední zápas nás tak čekal v den státního svátku na domácím trávníku s druhým cekem tabulky, s Březovou.

Hned od začátku nám soupeř ukázal, že jeho umístění v tabulce není náhoda. Je zbytečné v posledním kole podzimu komentovat jak staří a urostlí hráči proti nám hráli. Je ale potřeba říci, že hráli skvělý kombinační fotbal. Shodli jsme se, že spolu s celkem Bystrého jsou kombinačně nejlepším týmem této okresní soutěže. To nám potvrdil i jejich trenér, když řekl o těchto hráčích, že spolu hrají od pěti let a někteří nastupují dokonce již v dorostu. V porovnání s celkem Čistá/Litomyšl a jejich herním projevem, je Březová na zcela jiné úrovni a jejich hráči mají skvělou cestu do dorosteneckého a mužského fotbalu.

Výsledek 0:7 (0:4) nijak neřešíme a kluci zaslouží velkou pochvalu i za takovéhoto výsledku. Věřím, že to pro kluky byla ukázka PROČ a JAK se fotbal hraje. Pro nás trenéry je to signál, že je potřeba daleko více zapracovat na kombinaci a hře do volného prostoru. Až nápadně často naše přihrávky končí na kopačkách soupeře, nebo to prostě „urveme“ pryč, což nás stojí spoustu sil, abychom míč vybojovali zpět.

Nyní nás čeká zakončení sezony, do konce roku si dáme pauzičku a od Nového roku se začneme připravovat na jarní část sezony, kterou budeme chtít herně zlepšit. Děkujeme všem za podporu, Víťovi za bufet a brzo zase na trávníku😊.