U15 Němčice – Dlouhá Loučka/Křenov (28.9.2021)

K druhému zápasu po dvou dnech od nedělní remízy s Jevíčkem nám soutěž nalosovala zápas na úterní svátek opět na domácím trávníku. Tentokrát proti souklubí Dlouhá Loučka/Křenov. Přestože jsme věděli, že nastupujeme proti poslednímu týmu čtrnáctičlenné tabulky. Kluky jsme nabádali k respektu a soustředění se na naši hru.

Začátek jsme nemohli zahájit lépe, když po krásné nahrávce vybídl Onďa Pávek Standu Rozvorala do akce, kterou Víťa s přehledem zakončil. Zápas jsme měli poměrně ve svých rukou a hosty jsme pouštěli do příležitostí výjimečně. O další přídavek se postaral Standa Suchánek, který z úctyhodné vzdálenosti nakopl vysoký míč, který zaplaval do branky. Do poločasu jsme přidali ještě třetí gól, když Standa Rozvoral, pelášící na soupeřovu branku, byl faulován a sám se chopil nařízeného kopu. První pokus, který málem orazítkoval sušku ZD, byl opakován z důvodu nesprávného postavení bránícího týmu. Druhý pokus nebyl z těch nejideálnějších a jen díky neuvěřitelné rotaci a neúprosným fyzikálním zákonům, se míč dotočil jak káča za brankovou čáru. Konec poločasu tedy 3:0.

Druhý poločas byl daleko méně produktivní, přesto jsme viděli pěkné útočné akce. Čtvrtý gól ještě přidal produktivní Standa Rozvoral a zápas jsme ukončili 4:0. Neustále se ale trápíme s mezihrou, komunikací a nahrávkám „soupeři do nohy“. Kluky je ale potřeba pochválit za docházku, nasazení a zápal. Třetina soupeřova družstva patřila sice do starší přípravky, ale jádrem týmu byli poměrně urostlí a herně šikovní hráči, kteří bránili v navýšení skóre. Věříme, že diváci byli spokojeni za předvedený výkon a po zásluze byli odměněni tučňákem. Těšíme se na naše 4 spoluhráče, kteří z důvodu karantény nemohli do zápasu nastoupit.

V sobotu jedeme odehrát 8. kolo podzimu přes kopec do sousedního Janova, pro diváky výkop v 12:30, sraz na kabinách a odjezd bude upřesněn na pátečním tréninku.