Turnaj U11 Morašice 5.9.2020

Po 11 měsících bez soutěžního utkání jsme se starší přípravkou vstoupili do podzimní sezony turnajem v Morašicích. Turnaj samotný byl součástí významného výročí domácích, kteří si celodenním programem připomínali 50 let fotbalu a 120 let založení spolku TJ Sokol.

Jako první zápas jsme nastoupili proti domácímu souklubí H. Újezd/Morašice, který je ve svitavské soutěži dlouhodobě jedním z nejsilnějších týmů. Očekávali jsme velkou převahu soupeře, ale opak byl pravdou. Přestože jsme v 11 hráčích nastoupili proti souklubí, které čítalo kolem 15 hráčů, měli jsme na hřišti mírnou herní převahu a kluci nás mile překvapili. Naopak soupeř, který se obvykle prezentuje skvělou kombinací, se uchýlil k nakopávaným balónům a fotbalově ne příliš pohledné hře. Ale fotbal se hraje na góly a těch obzvláště šťastných nám soupeř nastřílel hodně, kdy většina branek padla po odrazu od tyče, či břevna. Sice jsme nedotáhli zápas do vítězného konce, ale hra, kterou kluci ukázali, byla skvělá a mile trenéra i rodiče překvapili.

Do druhého utkání jsme nastoupili proti Sebranicím, kteří přijeli v 6 hráčích poměrně malého vzrůstu. Upozorňování, aby kluci nepočítali s vítězstvím automaticky, byla na místě. Velmi statečný výkon Sebranic a odevzdání našich borců, z nichž většina nejevila příliš velký zájem o míč a hru. Z počátku jsme stále dotahovali dvougólové manko, ale v jednu chvíli jako záblesk se naši hráči probudili a pár minut před koncem dokázali srovnat skóre a zápas řádně zdramatizovat. Naše chuť, dotáhnout výsledek do vítězství, byla však natolik silná, že po obranných chybách a tlaku do útočných řad, jsme ještě dvakrát inkasovali.

Třetí místo, skvělý fotbal proti domácím a výpadek v zaujetí pro hru se soupeřem, kterému domácí v posledním zápase nadělili 11:1. Takřka rok bez soutěžního utkání bude ještě nějaký ten týden znát u všech mužstev. Turnaj vnímám velmi pozitivně, víme o slabinách jednotlivých herních situací a je potřeba na ně zacílit tréninky. Nadále pokračujeme v tom, že nevychováváme brankaře a proto nás „hloupé góly“ nemrzí. Chceme kluky učit fotbal a brankařské návyky ať se učí v kategoriích mladších a starších žáků. Na tomto turnaji si zachytal Jéňa, Táďa a Míša. Gólově se prosadil Standa R.(3x) a Láďa.

Sestava: Michael Rozvoral, Stanislav Rozvoral, Nicholas Pirkl, Tadeáš Májek, Šimon Edlman, Jakub Voleský, Jan Pavliš, Ladislav Beran, Stanislav Tkadleček, Daniel Hondl a Jan Sedláček.

Za týden v neděli 13.9. hostíme turnaj na domácím trávníku, výkop od 9:30, soupeři Březová n. S. a M. Trnávka.