U19 Němčice/Sloupnice – Sebranice

Pátý podzimní zápas dorostu jsme hostili Sebranice na našem trávníku. Klub, který si odbývá premiéru v krajské soutěži posbíral zatím pouze 3 body za vítězství nad Řetovou (Č. Třebová B), kterou minulé kolo suverénně porazil 9:0 na domácím hřišti. Celý náš realizační tým měl obavy, aby naši hoši soupeře nepodcenili a přistupovali k zápasu odpovědně. Svou premiéru si na našem trávníku odbyl také rozhodčí Radek Teplý, který u nás byl poprvé. Soupeř přijel s 3 hráči na střídání, my jsme měli na lavičce hráčů 7.

Na soupeře jsme vlétli hned od začátku a poměrně výrazně jsme ho přehrávali. Po skvělých kombinacích jsme měli poměrně velký počet gólovek, ale otevření skóre jsme se dočkali až v 19 min, kdy si obránce pod tlakem Karla vstřelil vlastní gól. O 3 min později po závaru vybídl Luky Michala k zadní tyči a ten se nemýlil. Za další dvě minuty jsme byli svědky asi nejhezčí kombinace (kdy leckomu ukápla fotbalová slza), kdy jsme na tři doteky Luky, Michal a Ondra přehráli zálohu i obranu a zvyšujeme na 3:0. Další velmi povedený gól, jehož trajektorii by mohl závidět lecjaký odborník balistik. Proti Táďovi se odrazil míč a ten ho poslal plochou dráhou letu z dobrých 40 m přímo do sítě. Poslední gól poločasu padl v 35. min z kopačky Franty, který na malém vápně elegantně doklepl centr. V krátkosti – 5 gólů za 16 min.

V druhém poločase jsme začali kluky střídat a z pohledu šancí to nebylo znát. Slibných akcí a gólovek snad bylo více, jak v první části hry, ale ta naše koncovka! Soupeř měl víceméně v každém poločasu jednu slibnou akci, kterou nám v 59. min ukázal Kárský Petr, že se umějí také prosadit. Byla to naše výjimečná chyba, kterou byla jinak skvěle pracující obrana potrestána. Do konce utkání jsme ještě přidali 7. gól, kdy se po druhé trefil Ondra. Padavý centr na Martina si našel místo až v soupeřově síti.

Ač jsme mu to velmi usnadnili, velmi pěkný výkon rozhodčího, oboustranně zápas bez zákeřných faulů a zbytečných emocí. Rozhodně divácky velmi atraktivní utkání, kam si za překrásného podzimního sluníčka našlo cestu spousta diváků ze strany hostů i domácích.

Příští týden nás čeká zápas s vedoucím týmem tabulky, souklubím Litomyšl/D. Újezd, zápas začíná v neděli 13.9. od 14 hod na hřišti v D. Újezdě. Dle kuloárních informací věřím, že areál v Bořkově navštíví velké množství fanoušků.