U19 Kameničky – Němčice/Sloupnice

K čtvrtému zápasu podzimu jsme zajížděli do dalekých Kameniček, které minulou sezonu obsadili s 27 body 2. místo této krajské soutěže, pouze o 3 body za vítěznými Jaroměřicemi. Velmi dobře jsme tušili, že z této obce chrudimského okresu se body nezískávají lehce. V základní sestavě nám scházeli tři klíčoví hráči, přesto jsme si věřili a chtěli jsme předvést co nejlepší výkon.

Od první minuty jsme předváděli velmi pohledný kombinační fotbal, z kterého pramenila i nějaká ta přečíslení. V porovnání se soupeřem jsme měli mírně navrch, ale největší naší slabinou byla koncovka, která hýbe konečným výsledkem zápasů. Ukázku v produktivitě nám ukázal soupeř, který když našel příležitost, tak skóroval. Jakmile vstřelil první branku (19. min), dostala se psychická výhoda na stranu Kameniček. V intervalu deseti minut jsme obdrželi další dva góly. U našich borců byla zjevná frustrace z dobré kombinační hry a zmaru v prosazení se a rozvlnění soupeřovi sítě. To se nám nakonec povedlo. A to v poslední minutě poločasu, kdy Ondra Mikulecký z malého vápna napálil odražený míč a do kabin se šlo za stavu 3:1 pro domácí.

Z kraje druhé části hry jsme nadále pokračovali v naší kombinační hře a záblesk pověstného štěstíčka přišel. Nastřelená ruka obránce v soupeřově pokutovém území, penalta. K té se postavil Lukáš Pavliš a vize srovnání měla cestu, 2:3. Nyní začala pracovat psychika obou celků, docházelo oboustranně k poměrně velkým nepřesnostem a ztrátám balonů. Z naší strany asi největší příležitost měl Michal Urban, který se po skvělé uličce ocitl tváří v tvář domácímu brankaři, ale ten byl proti. V tomto momentu začaly poměrně stoupat emoce a přidávalo se na důrazu. V této kategorii trochu nepochopitelné pouštění faulů rukou a ponechávání i tří výhod za sebou mělo za následek konec kombinace a fyzický boj o každý metr hřiště. Kameničky opět ukázaly daleko vyšší efektivitu a zvýšili na 4:2. Přesto, že jsme ještě dokázali do šesti minut přímákem Tadeáše Vytlačila reagovat na 4:3, na kolena nás srazil gól v 87. minutě. Konečný výsledek 5:3 a radost domácích.

Rozhodně jsme nebyli lepším, ale určitě vyrovnaným soupeřem. Z mého subjektivního pohledu jsme předváděli slušnou kombinaci, ale máme velké nedostatky v zakončování. Dovolím si tvrdit, že vypracovaných šancí jsme měli 2-3 více než soupeř. Tři góly jsme si dali vlastní z nedorozumění ve vápně. Benevolentní řízení hry a ponechávání výhod nám rozhodně ubralo na našem výkonu a z dobře kombinačně zvládnuté hry jsme se nebyli schopni prosadit.

Další zápas odehrajeme na domácím hřišti v Němčicích, kam přijede tým Sebranic, který přehrál Č. Třebovou B (Řetová) vysoko 9:0. Přijďte nás podpořit v neděli 6. září, výkop je v 14:30 hod.