4. fotbalový kemp Němčice 2020

Již po čtvrté za sebou jsme se potkali na prázdninovém kempu našeho fotbalového oddílu o víkendu 15.-16. srpna 2020. Zájem o kemp postupně stoupá a pro letošní ročník se přihlísilo 41 borkyň a borců, což je o deset více než minulý rok. Nahlášeno jsme měli 13 hráčů mladší přípravky, 7 starší přípravky a 16 žáků. Děkujeme hráčům i rodičům za přízeň a důvěru v náš fotbalový oddíl.

O tréninky, jídelníček a pitný režim se starala skupinka trenérů a nadšených maminek. Jakmile se hráči v sobotu ráno zapsali, šli jsme hned na první tréninkovou jednotku. Víceméně každý den se skládal ze dvou tréninkových jednotek, kde byli hráči dle svých věkových kategorií. Nedělní trénink nám přijeli tradičně udělat profesionální trenéři, kteří vnesli do návyků dětí i trenérů novou motivaci a nápady, jak cvičení dělat zajímavější a efektivnější. Když pominu přestávky na skvělé svačinky a oběd, probíhaly během každého dne dva bloky soutěžních her, kde děti byly namixované s cílem „pomáhej a respektuj“. Tentokrát jsme tvořili geometrické obrazce s šátkem na očích, neodmyslitelně byla zařazena šipkovaná s podtextem „němčická medvědice“, probíhala týmová tipovačka výsledku dorosteneckého zápasu a jako poslední soutěžní klání byly dovednostní soutěže s míčem.

Na závěr jsme všechny zúčastněné odměnili medailí „borec kempu 2020“, plackou k výročí 100 let, banánem a zmrzlinovým kornoutem.

Poděkování patří rodičů, dětem, ale rád bych vyzvednul spolupořadatele celého kempu, bez kterých by tato akce nebyla. Martina Pavlišová, Věrka Stránská, Ivet Tkadlečková, Olí Miklová, Víťa Stránský a z trenérského týmu Franta Veselý, Vojta Stráník, Lukáš Pavliš, Lukáš Pávek + v sobotu nám pomáhali dorostenci Martin Radimecký a Lukáš Pavliš. Velké díky i kuchyni KD, holky nám vyvářeli skvělé obídky po oba dva dny. Díky všem.

Je nutno říct, že letošní ročník byl asi nejvydařenější. Nejenom počasí a skvělá parta dětí i dospělých. Shodli jsme se na tom, že děti vypadaly opravdu spokojenější v porovnání s předchozími ročníky, dokonce po celé dva dny nikomu nebyla udělena žlutá, na tož červená karta.

Začátek tréninků přípravek máme naplánovaný na pátek 28. srpna, další první školní týden už budeme trénovat úterý + pátek. Mladší hraje první turnaj v neděli 6.9. na domácím hřišti, starší zajíždějí v sobotu 5.9. do Morašic.