U19 Němčice/Sloupnice – Jaroměřice

V neděli 23.8. na náš trávník zavítal vítěz loňské sezony krajské soutěže dorostu, který desetkrát z jedenácti zápasů vyhrál, ztratil pouze s Prosečí a zaslouženě zvítězil s 30 body a skórem 63:7. Naše osobní zkušenost s Jaroměřicemi byla hořká, když jsme v 2. kole loňské sezony podlehli na venkovním hřišti 0:6. Dopředu jsme si byli vědomi, že to bude zcela jiný zápas, než jaký jsme odehráli před týdnem ve Srubech, kde jsme nastříleli devět gólů. Přesto jsme chtěli předvést domácím fanouškům kvalitní fotbal.

Kvalita soupeře byla patrná hned od první minuty, dlouho se hrálo mezi vápny bez výraznějších příležitostí. V 21. min přišel přímý kop z cca 40 m a trochu zmatečně po odrazu míče před malým vápnem skončil míč v naši síti. Přesto kluci nesložili zbraně a nadále bojovali. Fanoušci, kterých se za krásného počasí sešlo opravdu hodně, viděli bojovný fotbal dvou vyrovnaných mužstev.

V druhé polovině zápasu jsme si vypracovali zajímavé kombinace, ale vyrovnání stále nepřicházelo. Filip odčinil obdrženou branku a skvělými zákroky podržel tým, když vychytal 2-3 poměrně slibné střely soupeře. Postupně jsme kluky střídali, a to nejefektivnější bylo, když šel na plac starší žák ročníku 2006, Max Nováček. Sotva nastoupil do zápasu svým prvním dotykem s míčem ho uklidil do soupeřovi brány. Bylo to v 85. min a od té chvíle se otevřela útočná stavidla obou družstev, z čehož pramenilo spousta příležitostí na obou stranách. Nás mrzela zejména ta poslední, kdy si pěkně zakombinoval Lukáš Pavliš s Ondrou Mikuleckým a druhý jmenovaný pelášil pod tlakem obránce proti gólmanovi. Bohužel, rozhodnout jsme nedokázali a přišly na řadu penalty. V těch byl soupeř lepší a odvezl si dva body.

Další zápas odehráváme hned tuto středu 26.8. na domácím hřišti v Němčicích proti nedalekým Rudolticím, výkop v 17 hod.