U19 Němčice/Sloupnice – H.Újezd/Morašice

Odveta venkovního přáteláku na němčickém hřišti se odehrála tradičně ve středu 3. června. Kvantitou našich hráčů jsme opět vyhráli na plné čáře. Trenér už dopředu uvažoval o postavení dvou jedenácti členných týmů a využití dvou sad dresů. Ostatní činovníci dorostu tomu moc nevěřili. A ono to málem opravdu vyšlo. V kabině se sešlo 21 borců a vytáhnuli se opravdu dvě sady dresů, abychom se měli do čeho obléknout.

První poločas nastoupila modrá parta a od začátku jsme měli navrch. Své umění a hlad po gólu předvedl Ondra Mikulecký, který za poločas čtyřikrát rozvlnil soupeřovu síť u sušky. Po jednom gólu dali Luky Pavliš, Jan Fišer a Tadeáš Vytlačil. Jednou skóroval i soupeř, který přeloboval z 20 metrů Filipa Brožka, kterému tak sebral čisté konto. Hra byla poměrně jednoznačná a okolo 40 diváků, kteří si udělali ve středu čas, se bavili pohledným fotbalem.

Do druhé části nastoupila svítivě zelená parta s brankařem Kubou Sršněm, která rozhodně předvedla také pěkný výkon a dvěma góly do skóre přispěl Ondra Stodola a tečku završil Luky Pavliš. Soupeř dokázal pouze snížit z nařízené penalty, která byla asi po právu rozhodčím Vejdou nařízena.

Negativa – na tvářích kluků, kteří za poslední měsíce na sobě pracují a dávají si „do těla“ i nad rámec tréninků, bylo patrné, že zahrát si jen poločas je trochu zklamání a rádi by si zahráli více.  Žádáme o trpělivost a uvědomění si, že jsme měli v kádru 4 hokejisty, kteří od září vyjedou na led a většinu podzimu budou hájit barvy klubů s hokejkou ve znaku.

Pozitiva – těch bude rozhodně daleko více. Skvělé počasí, krásně připravené hřiště, naprosto úžasná účast hráčů, skvělý výsledek 9:2, překvapivý počet diváků, kteří se bavili fotbalem (vč. velkého množství slečen, které sympatizují s našimi borci) a nové tváře v našich řadách, což slibuje budoucnost našeho souklubí. Dalším příjemným faktem je, že jsme výkon odehráli bez kluků ročníku 2001, kteří byli omluveni. Naopak se do dresu obléknuli tři kluci ročníku 2005 a dokonce jeden ročníku 2006. Máme také radost, že na zápasy dorostu přišli kluci starší přípravky, kteří poctivě nosili zakopnuté míče. Dalším bonusem tohoto zápasu byl i letecký den Petra Vytlačila, který se svým dronem udělal velké množství fotek hřiště „u sušky“ z ptačí perspektivy. Well done. O čem se také moc nemluví, je potřeba zdůraznit, že během zápasu nedošlo k žádnému zranění. Nebo alespoň o žádném nevíme.

Sestava dle ročníků: Ivan Škeřík, Ondra Stodola, Vojta Rathouz, Michal Urban, Franta Synek, Štěpán Ludvíček, Kuba Sršeň, Martin Gyomber, Jan Brýdl, Ondra Štarman, Filip Brožek, Ondra Mikulecký, Lukáš Pavliš, Kuba Synek, Kryštof Pachl, Jirka Doleček, Karel Píša, Tadeáš Vytlačil, Fišer Jan, Martin Vytlačil a Max Nováček.

Góly: Mikulecký 4, Pavliš 2, Stodola, Vytlačil, Fišer

Velké poděkování všem klukům za účast, Láďovi Vejdovi za odpískání a bufetu za občerstvení.