U19 přátelák HÚ/Morašice – Němčice/Sloupnice

Ve středu 27.5. sehrálo družstvo dorostu první po-koronavirový přátelák. Stejně jako 7. března na UMT jsme se střetli s celkem H. Újezd/Morašice na trávníku HÚ. Co se týče kvantity hráčů, vyhráli jsme na plné čáře už před výkopem. Sjelo se jich na Horňáku 17 + 2 seděli na němčické zastávce, dožadujíc se středečního tréninku a byli nakonec trochu improvizovaně dopraveni na správnou GPS souřadnici. Ale to je samostatný příběh … Je potřeba říci, že vystřídat 8 hráčů, aby z toho měl trenér Ivoš nějaký výstup, není nic jednoduchého. Přesto nám kluci udělali radost a ukázalo se, že vsázka na přáteláky v pracovním týdnu bylo dobré rozhodnutí.

Utkání se sehrálo na tři třetiny po 30 min a obě strany předvedly trochu kostrbatý výkon v kombinaci a zejména v komunikaci na hřišti. Tento neduh herní nesehranosti je však obvyklý po takové odmlce, kdy kluci sice měli možnosti individuální přípravy, ale 3 měsíce bez kontaktu s protihráčem musí být někde znát.

Nebudu vytahovat, ani snižovat výkony jednotlivých stran, byla to skvělá prověrka, kde oba celky tlačí kopačka a na čem je potřeba zapracovat. Konečný výsledek 3:6 (1:4, 3:5, 3:6) není až tak důležitý. Střelci: Mikulecký 3x, Novák, Pavliš, Fišer.

Sestava: Brožek, Tesař, Škeřík, Rathouz, Renza, Vytlačil, Brýdl, Synek J., Synek F., Štarman, Pavliš, Pachl, Píša, Fišer, Pánik, Novák, Doleček, Urban, Mikulecký.

Odvetu hrajeme na němčickém hřišti ve středu 3. června, sraz na kabinách v 17 hod, detaily se hráči dozvědí na Messenger skupině včas, popř na tréninku v pátek. Bufet na hřišti bude pro přátelák zajištěn.