Pracujeme a věříme

Ahoj přátelé,

Po dvoutýdenní odmlce, kdy jsem reagoval na vyhlášení karantény a ukončení trénování, dovolte mi, abych zhodnotil situaci za náš spolek v několika odstavcích.

STAV – začínáme 4. týden od chvíle, kdy došlo k omezení pohybu a styku více jak 30 lidí a 3. týden, kdy jsou děti doma a my nemůžeme vyběhnout na náš green k tréninkům, ani k zápasům, které byly před výše uvedenými změnami pro jaro rozlosovány. Rozumím rodičovským starostem, s karanténou spojeným, jako jsou domácí výuka, kontrola DÚ a další věci spojené s rozhozením běžného standardu. Jednou z těch stinných stránek situace je pro mnohé z nás dlouhá chvíle dětí a hledání zábavy bez možnosti kolektivu a sportovních aktivit, jakými pravidelné tréninky jsou. Kdo by snad z řad rodičů měl zájem o radu, jak může svému fotbalistovi udělat individuální plán (a zabavit ho s míčem), zkontaktujte svého trenéra, který vám rád poradí. Další možnost je shlédnout nějaká videa na portálu Trénuj doma, který FAČR pro toto období připravil. Je nutno zdůraznit, že je třeba dětem tyto cviky zpestřit nějakou soutěživostí, popř. osobní asistencí. Pevně věříme, že většina našich borců kope do balonu pravidelně a bere fotbal jako neoddělitelnou součást svého denního rytmu. Vedení FO také nespí. Dokoupili jsme potřebný materiál pro jednotlivé kategorie (tašku na dresy, rozlišováky, stulpny, atd), oblékli jsme do nových kabátků dva páry branek, uválcovali hřiště, poklidili kabiny a plánujeme brzo zapojit závlahy. Zkrátka děláme vše pro to, abychom mohli vyběhnout na trávník, jak jen to bude možné.

VÝHLED a AKCE – v tuto chvíli nevíme, co bude zítra, za týden, či za měsíc. Je zcela zbytečné, si dělat nějaké naděje a být zklamaný. Nemáme obavy, že by v toto období někdo s fotbalem skončil, naopak bychom vás rádi požádali, abyste popřemýšleli a oslovili svoje kamarády a přivedli je do našeho klubu, jakmile to bude možné. Měli jsme připravený zajímavý projekt náboru, který bohužel neproběhl. Od jarních měsíců jsme měli velká očekávání nově příchozích, kteří nám pomohou pro přihlášení soutěží v sezoně 2020/2021, na kterou se již nyní chystáme. V rámci větších akcí stále počítáme s 10. dětskou olympiádou (13.6.), výročí 100 let spolku a 10 let mládeže (20.6.), nebo 4. fotbalovým kempem Němčice 2020 (15.-16.8.). Mimochodem, do oslav 100 let, ke kterým se pravidelně schází realizační tým, počítáme s exhibičním utkáním každého z fotbalových oddílů. Máte se na co těšit.

NA ČEM PRACOVAT? – jak jsem psal výše, podpora vašich ratolestí je skvělé skloubení zábavy a vývoje všestrannosti vašeho potomka. V každém věku (kalendářního, biologického, sportovního) potřebuje hráč zcela něco jiného. Od nejmladších U9, kde je prioritou dotek s míčem, až po U19, kde kluci musí už pracovat také na nabírání síly a vytrvalosti. Podporujte prosím své děti, aby se pravidelně hýbaly. Ne snad pro herní výši našich družstev, ale pro jejich zdraví a psychickou vyrovnanost, kterou si sportem do života vypěstují. Jak se říká „ve zdravém těle zdravý duch“.

VÍRA V BRZKÝ NÁVRAT – Je těžké pro nás všechny, kteří jsme zvyklí na pravidelný kontakt a fungování jako JEDEN TÝM. Nějaký čas musíme fungovat odděleni, ale rozhodně věříme, že to jednou skončí a zase si od plic zařveme GÓÓÓL! Zástupci spolku pro vás nadále připravují ty nejlepší podmínky a kvalitní zázemí, stejně tak věříme, že se nám podaří zorganizovat co nejvíce akcí (a snad i zápasů), které v kalendáři máme. Těšíme se na všechny současné i nové hráče, přejeme všem pevné zdraví a brzo na viděnou na trávníku?.

Lukáš