Zvířátkový trénink

Po 14 dnech jsme se opět sešli v našem zimním sportovním útočišti, ve školní tělocvičně, abychom se zase trošku protáhli a zacvičili si, abychom přes tu letošní zimu nezimu úplně nezakrněli.

1/3 týmu zůstala v pelíšcích s nemocí a tak nám tentokrát dorazilo 6 borců.

Trénink jsme, jak již zmíněno v dřívějším příspěvku, kvůli nedostatečným prostorům namísto pilování fotbalových dovedností nuceni zaměřovat pouze na všeobecný pohyb. Abychom však nespadli do stereotypu, snažíme se pro kluky cvičení různě ozvláštňovat. Například dnes jsme si na rozehřívací házenou přinesli ragbyový míč neboli šišku. Kluci si vyzkoušeli, že není míč jako míč. Házení, chytání a hlavně odskok při případném pádu míče na zem, to vše dělalo našim malým svěřencům nemalé problémy. Ale co, zase to byla legrace a o to přece jde. Další část tréninku se nesla ve zvířecím duchu. Zaskákali jsme si jako žabky, jako koníci přes překážky,lezli jako ráčci a nebo třeba běhali po všech čtyřech, jako většina zvířátek.Dále jsme si lehce zaposilovali, aby se nám brzy na bříšcích objevil pekáč buchet jako od babičky. Nesměl chybět ani tradiční fotbalový turnaj dvojic a na úplný závěr nezbytné protažení s kompenzačními cviky a vítězný pokřik.

Příští týden jsou jarní prázdniny, proto trénink vynecháme a těšit se na vás budeme opět v tradičním čase na tradičním místě 21.2.