Poslední letošní trénink nejmenších fotbalistů

V pátek 8.11.2019 jsme si letos naposledy zatrénovali na prochladlém trávníku a teď již necháme hřiště až do jara odpočívat.

Poslední trénink se nenesl v duchu drylu a fotbalové dřiny. Tentokrát jsme nechali kluky pouze hrát ˇ“báčko“ bez našich zásahů a připomínek ke hře. My trenéři jsme jen tiše přihlíželi. Tak jak radí profi trenéři a odborníci : “ nechte děti hrát“. Vyzkoušeli jsme si na nich to, co pro nás v jejich věku bylo naprosto běžné. To, že se vzal míč a šlo se do tmy kopat na louku bez toho, aniž by nám do hry zasahoval někdo z dospělých. A věřte, že děti se nemění, jsou stále stejné. Úplně v poklidu si odehráli 35 minut fotbalu, nedohadovali se o faulech, autech, rozích. Je to úplně stejné jako před 30 lety , kdy autor příspěvku byl ve věku těchto dětí a běhal za „merunou“. Takže až bude zase někdo tvrdit, že jsou děti jiné, pohodlnější, nesamostatnější než dřív, u mě s tímto tvrzením neuspěje. Nás trenéry navíc potěšilo to, jak kluci hru pojali. Aniž bychom jim cokoliv říkali, rozestavili se sami na obránce a útočníky. Vše co je při zápasech učíme začali podvědomě používat i při tomto fotbálku. Ať se jednalo o rozehrávání autů, rohů, bránění atd. Byla radost se na to dívat.

Po fotbálku jsme hřiště pokropili dětským šampusem(něco se nám podařilo i vypít) 🙂 a teď již ukládáme hřiště k zimnímu spánku a budeme se na něj těšit zase na jaře.

K úplnému uzavření podzimní sezóny nám chybí již jen řádné ukončení s nějakou tou dobrůtkou pro naše malé fotbalisty. V pátek 15.11.2019 zveme všechny hráče mladší i starší přípravky včetně rodičů v 16h do KD Němčice . Pro děti bude připraveno malé pohoštění a vyhodnocení podzimní části sezóny.

Další plán zimní přípravy bude znám po schůzce trenérů a sladění termínů tréninků všech němčických kategorií. Určitě vás budeme o všem včas informovat.

Tak tedy v pátek na viděnou na zakončení milí fotbalisté,maminky a tatínkové 🙂